[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 11 de febrer 2021

La Comissió Europea exigeix un "compliment efectiu" de les deportacions després de constatar que "només" es van retornar un terç dels immigrants irregulars el 2019. Segons apunta un document de l'executiu comunitari, menys del 30% dels retornats al seu país d'origen el 2019 ho va fer voluntàriament.

"El retorn dels que no tenen dret a quedar-s'hi continua sent un repte", apunta el document de la Comissió Europea, que subratlla que la xifra de deportacions és "insatisfactòria". Segons la Comissió Europea, la manca de compliment efectiu de les deportacions s'explica pels "diversos reptes" als quals han de fer front els estats membre a l'hora d'executar la decisió, així com la manca de cooperació dels països d'origen dels migrants.

Segons apunta al document, l'executiu europeu detecta "llacunes" pel que fa als processos de deportació als estats de la Unió Europea, així com "dificultats en la prevenció de fugues" i "manca de recursos, infraestructures i capacitat administrativa" per aplicar les decisions de deportació. "El rebuig d'alguns països als retorns no voluntaris també és una qüestió que preocupa", apunta al document.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —