----
Per ACN
Publicat el 08 de juliol 2022

El comitè de Drets Humans de l'ONU ha admès a tràmit la denúncia de l'exvicepresident del Parlament Josep Costa contra l'Estat per "amenaces" del Tribunal Constitucional i el govern espanyol per "canviar la voluntat de la majoria del Parlament", en referència a l'intent d'investir Carles Puigdemont com a president el gener del 2018.

En la denúncia, Costa reivindicava el seu dret a presentar-se a les eleccions, a la llibertat de manifestació i associació amb altres polítics i partits polítics per aconseguir la independència i el seu dret a l'expressió política "pacífica" en suport a la independència.

"Com a membre de la Mesa del Parlament vaig fer front a amenaces creïbles d'accions penals i possible empresonament per part del govern espanyol i les seves branques judicials amb l'objectiu de canviar la voluntat de la majoria del Parlament", diu la denúncia de Costa.

El text remarca que aquestes accions tenien l'objectiu de "frustrar reiteradament l'elecció del nou president" i, per tant, "d'anul·lar la voluntat democràticament expressada del pobre català".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —