-
Per EFE
Publicat el 16 de març 2023

El congrés internacional d'esports electrònics més important d'Europa, el Global Esport Summit (GES), ha traslladat la seva seu social de Madrid a Barcelona, on ja celebrarà l'edició següent els propers 25 i 26 d'octubre. Els organitzadors del certamen han explicat aquest dimecres en un comunicat que uns 900 especialistes d'aquest tipus d'esports procedents de 30 països acudiran al GES23, que tindrà lloc al Hyatt Regency Tower.

El congrés, que té una periodicitat anual, s'ha celebrat fins ara a Madrid i els seus organitzadors han decidit fer el salt a la capital catalana després de l'èxit de l'edició temàtica GESX que va tenir lloc el desembre passat.

Els eSports s'han constituït en una indústria emergent que compta a tot el món amb prop de 600 milions d'espectadors, la majoria amb edats d'entre 18 i 35 anys, i que mou més de 1.000 milions de dòlars anuals, segons els responsables del congrés. Es tracta de competicions en línia i en viu en què els jugadors competeixen en equips o individualment en jocs com League of Legends, Dota 2, Fortnite o Overwatch, que es transmeten en directe a una audiència global o poden tenir lloc en espais amb grans aforaments.

Els organitzadors han destacat que en la decisió de traslladar l'esdeveniment de Madrid a Barcelona ha pesat la mediació de la Fundació PuntCat. El congrés del mes d'octubre que ve comptarà amb una vintena de ponències amb la participació d'experts internacionals en què es tractarà sobre l'ecosistema dels eSports, la innovació i la importància de l'activitat emprenedora.

Com a novetat, lʼesdeveniment acollirà un espai GESX, on se celebraran actes, presentacions, tallers i seminaris temàtics, i es duran a terme programes en directe i entrevistes. El sector dels eSports està especialment desenvolupat al continent asiàtic, sobretot a la Xina i a Corea del Sud, país on es disputarà una competició olímpica amb nou disciplines.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —