Multitud de persones en un estadi de futbol abans de la pandèmia
Per Redacció
Publicat el 29 de setembre 2021

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat la pròrroga de les mesures específiques per la Covid-19 adoptades per l'inici de competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i altres esdeveniments esportius. Aquestes mesures estaran en vigor entre l'u i el 31 d'octubre.

Tal com figura a l'acord, ha quedat fixat un aforament màxim del 100% per esdeveniments en espais oberts i un aforament màxim del 80% per esdeveniments en espais tancats. També queda especificat que els assistents als esdeveniments seran preferiblement persones amb abonament o també el públic local. Els entrenaments, però, es realitzaran principalment sense públic i, en tot cas, amb límits a l'aforament màxim establert.

Malgrat que els estadis de futbol en l'àmbit estatal tornaran a la situació prepandèmia, el Procicat ha anunciat que a Catalunya se seguirà amb el 60% de l'aforament. Aquesta mesura afectarà a l'Espanyol de Cornellà, que rep el Madrid a casa amb l'aforament al 60%. El Barça, però, juga el proper cap de setmana al Wanda, un estadi que ja podrà acollir l'aforament total.

El CISNS afirma que es reforçarà la vigilància del compliment de l'obligatorietat de l'ús de mascareta i el respecte a les indicacions sanitàries. No obstant això, les persones que presentin simptomatologia compatible amb la Covid-19 o que estiguin en confinament per contacte estret no podran assistir a l'esdeveniment esportiu.

Consum de menjar, beguda i tabac

Amb caràcter general, no es permetrà la venda ni el consum d'aliments i begudes durant l'esdeveniment esportiu. Tampoc es permetrà el consum de tabac i de productes relacionats, tant en espais interiors com exteriors.

L'Acord estableix la recomanació de proporcionar ventilació natural de forma permanent en interiors, i si aquesta no fos possible, s'utilitzarà ventilació forçada per obtenir una adequada renovació de l'aire.

Abans de la celebració de l'esdeveniment esportiu es comunicaran els detalls d'accés, franges horàries, mesures de seguretat sanitària i condicions d'admissió. El Consell Interterritorial, però, recorda que en l'última setmana d'octubre s'avaluarà de nou la situació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —