Víctor Francos, president del Consell Superior de l'Esport (CSD), aten als mitjans de comunicació
Publicat el 29 d’agost 2023

Víctor Francos, president del Consell Superior de l’Esport (CSE), ha declarat aquesta tarda a la Subdelegació del Govern a Tarragona sobre la petició d'inhabilitació a l'encara president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luís Rubiales. Allà, Francos ha afirmat que estan pendents de l’evolució de la "petició raonada" que van presentar al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD) contra Rubiales per una possible vulneració de la Llei de l’Esport i del Reial decret sobre disciplina esportiva en besar sense consentiment a la jugadora Jenni Hermoso. 

Francos ha sigut molt crític amb la RFEF i amb aquells qui van aplaudir el discurs del president inhabilitat, entre ells els seleccionadors de futbol espanyol Jorge Vilda i Luis de la Fuente: "Espero que la Federació no torni a donar l’espectacle del passat divendres. Espero que pugui estar a l'alçada del que demana la societat espanyola i el futbol espanyol", ha reclamat. 

La candidatura d’Espanya per al Mundial i la denúncia de Sumar per falta de paritat

Els altres dos temes tractats a la roda de premsa han estat la candidatura d’Espanya per acollir el Mundial de futbol Masculí l’any 2030 juntament amb Portugal i la denúncia de la presidenta de Sumar, Yolanda Díaz, a la RFEF per falta de paritat. 

"No m’agrada enganyar a la gent i estic preocupat. Fa dues setmanes estavem millor situats per al Mundial que ara", ha lamentat el president del CSD. Tanmateix, afirma que ja s’han posat en contacte amb el president de la FIFA perquè coneguin la postura de l’organisme sobre Rubiales. 

La resposta a Yolanda Díaz i a la seva denúncia s’ha basat a reiterar diverses vegades que la llei de paritat entra en vigor l’1 de gener del 2024 i no abans: "Crec que hi ha una gran diferència entre la llei i la proclama", s'ha defensat.

La Fiscalia investiga el president per una presumpta agressió sexual i la seva mare comença una vaga de fam

Per una banda, la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha obert aquesta tarda diligències preprocessals contra Rubiales per una possible agressió sexual a Jenni Hermoso. El ministeri públic ha començat a investigar arran del comunicat que va publicar la jugadora el passat dissabte a X – antic Twitter – on assegurava que es va sentir “vulnerable” i “víctima d’una agressió”. 

La Fiscalia ha convidat a Jenni Hermoso en un termini de 15 dies a declarar contra Rubiales per una presumpta agressió sexual, delicte penat entre un i quatre anys de presó. 

Per altra banda, Ángeles Béjar, mare de Luis Rubiales, ha començat aquest matí una vaga de fam a una església de Motril (Granada) en protesta per la "cacera inhumana i sagnant" que està patint el seu fill. Béjar demana a Hermoso que "digui la veritat" i afirma que el seu fill no és cap delinqüent, ja que “en el vídeo es veu que el petó és consentit”. 


 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —