[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per Redacció
Publicat el 21 de febrer 2021

La polèmica càrrega dels Mossos d’Esquadra ahir dissabte contra un grup de manifestants encapsulat a Gran de Gràcia s'ha viralitzat i suposa un nou punt de pressió per al departament d'Interiot. Atrapats per dos cordons policials a la part superior i inferior d'on es trobaven, els Mossos van començar a pujar per Gran de Gràcia deixant com a única escapatòria el perpendicular i estret carrer de Nil i Fabra. Durant un segons, els joves que fugien per aquest carrer van rebre els cops de porra de la BRIMO, provocant moments de molta angoixa. Alguns dels joves van ser contusionats a la cara i el cap pels cops de porra. 

El fotoperiodista Jordi Borràs, present

Jordi Borràs es trobava treballant en aquest punt i va retratar la càrrega de dos agents contra un jove que passava enmig d’ells. Segons indica el fotoperiodista, va veure com els agents colpejaven amb la porra per sota, però també per sobre de la cintura. Cal recordar que el protocol ho prohibeix. 

Una de les accions policials més sorprenents que ha captat l'objectiu de Jordi Borràs és la traveta d'un dels policies amb el peu dret sobre un manifestant que acaba caient al terra. El fotoperiodista explica que aquest noi portava casc i que això el vaprotegir de l'impacte. 

La versió del conseller Sàmper 

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha valorat l'encapsulament i càrrega al carrer Gran de Gràcia de Barcelona en la cinquena jornada de protestes i disturbis per l'empresonament del raper Hasel. "S'estava intentant evitar els actes vandàlics i de pillatge com a passeig de Gràcia. Es va fer un mínim ús de la força durant un minut, i tinc entès que no hi ha haver cap lesionat", ha explicat Sàmper aquest diumenge als micròfons de Rac1.

El conseller d'Interior ha reconegut que va sentir "impotència" durant els actes de vandalisme i pillatges al passeig de Gràcia i ha lamentat que s'ha quedat "molt sol" en la condemna dels actes de violència als carrers. "Els aldarulls i el que hem viscut aquesta setmana no són dret de manifestació".

Els sindicats policials

Ahir a la nit, al programa de TV3 Preguntes freqüents, el representant del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) Nacho Álvarez va explicar que els agents van actuar d'aquesta forma perquè entre els manifestants que es trobaven a Gran de Gràcia "hi havia part dels saquejadors del Passeig de Gràcia".

Irídia reclama responsabilitats

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —