Impacte de la llum i els raigs ultraviolats a la superfície de mart i a les coves
Impacte de la llum i els raigs ultraviolats a la superfície de mart i a les coves
Per Redacció i EFE
Publicat el 05 de setembre 2021

La vida a Mart ha sigut tema de la ciència-ficció durant molts i molts anys. No en fa tants es va començar a plantejar com una opció viable i, de fet, hi ha algunes missions espacials que ho tenen com a objectiu. El problema amb el planeta del deu de la guerra és que l'atmosfera que presenta no protegeix dels raigs ultraviolats ni dels ionitzants com ho fa la terrestre.

Si amb la protecció que ofereix la Terra no és suficient i aquestes radiacions poden provocar efectes greus com el càncer de pell, la baixa protecció de Mart faria el planeta vermell inhabitable per l'home. És per això que s'han investigat altres maneres de colonitzar-lo. Ja s'havia estudiat la viabilitat de la vida sota terra, però habitar a llarg termini sense accés al sol tampoc no és viable, la major part dels éssers vius el necessitem per viure.

És amb això al cap que els investigadors liderats per Daniel Viúdez-Moreiras han publicat l'estudi The ultraviolet radiation environment and shielding in pit craters and cave skylights on Mars [L'envient de la radioació ultraviolada i buscar refugi en forats de cràters i coves lluerna a Mart] a la revista Icarus. Amb aquest estudi realitzat entre el Centre d'Astrobiologia, i l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, han realitzat simulacions pels diferents tipus de cràters i obertures en les localitzacions possibles al planeta veí. "Els resultats suggereixen que aquests entorns podrien oferir nivells de radiació amigables amb la vida, alhora que els nivells de llum visible serien adequats per a determinats organismes fotosintètics presents al nostre planeta", ha explicat Viúdez-Moreiras.

Aquests cràters, tot i que catalogats, encara no han estat explorats per cap missió robòtica. De fet, aquest podria ser el següent pas per "avaluar l'habitabilitat d'aquests prometedors entorns", ha conclòs Viúdez-Moreiras.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —