La Covid-19 sí que marxa de vacances
Per Redacció
Publicat el 26 d’agost 2021

Tal com indiquen les dades d'incidència de la pandèmia de la Covid-19, els contagis en els diferents barris de la ciutat de Barcelona es reparteixen de maneres diferents segons l'onada. Els indicadors que mostren aquestes variables van des de l'edat dels contagiats, el nivell socioeconòmic o les condicions de l'habitatge en què viuen els positius, segons aquesta informació de Betevé.

Si bé és veritat que tots els barris han aconseguit doblegar la corba de contagis de la cinquena onada del coronavirus, se segueixen veient notables diferències en els casos positius per cada 100.000 habitants, en l'actualització de les dades realitzada per l'Agència de Salut Pública de Barcelona.  

Els barris amb més incidència tenen una taxa quatre vegades major als més baixos
​​​​​​​Les zones amb els registres més elevats de casos de coronavirus, com la Trinitat Nova o el Raval, amb més de 800 casos positius per cada 100.000 habitants, com a mínim, quadruplica la dels barris menys afectats, com Sarrià o Pedralbes, tal com explica Betevé.

Amb l'actualització de les dades, entre els barris amb les dades més elevades s'hi troben cinc barris de Nou Barris i dos de Ciutat Vella, mentre que entre les zones amb els registres més baixos la meitat són del districte de Sarrià- Sant Gervasi. Aquestes dades contrasten amb les de l'inici de la cinquena onada de la pandèmia (a finals de juny i principis de juliol), ja que l'epicentre dels contagis es van detectar precisament a Sarrià - Sant Gervasi. És a dir, els barris amb més poder adquisitiu van patir una incidència molt més gran a principis d'estiu, en ple període laboral. mentre que durant el mes d'agost, moment en què molts barcelonins -especialment els de major poder adquisitiu- són fora de la ciutat, són precisament aquests barris més benestants els que presenten una incidència més baixa.


Incidència de Covid-19 per barris durant l'últim mes [nombre de casos per cada 100.000 habitants de l'1 al 23 d'agost]. Font: Betevé.


Incidència de Covid-19 per barris en la cinquena onada [nombre de casos per cada 100.000 habitants del 14 de juny al 22 de juliol]. Font: Betevé.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —