Helena Mas en videotrucada, acceptant el premi del públic de SpinUOC
Per EFE
Publicat el 26 d’agost 2021

El programa anual d'emprenedoria de la Universitat Oberta de Catlunya (UOC) SpinUOC ha atorgat el premi del públic al projecte Whoduniter, un servei de formació per a empreses basat en jocs de rol i novel·les de detectius.

La iniciativa busca desenvolupar habilitats socials o competències com el lideratge a través del joc, que planteja diferents escenaris en diverses èpoques històriques, com el llunyà oest, ha informat aquest dimecres la UOC en un comunicat.

"Totes les empreses necessiten entrenar els seus treballadors en aquestes habilitats socials, de manera que proposem una formació en línia que sigui més divertida per aconseguir-ho", ha explicat, citada en el comunicat, Helena Mas, professora de la UOC i impulsora del projecte.

El projecte pren el seu nom de l'expressió anglesa "whodunit", que s'utilitza per definir els jocs, novel·les o sèries de televisió que es basen en qui investiga un crim.

Així, a través dels diferents escenaris, els participants "viatjaran al passat" al costat dels seus companys de feina i hauran d'usar les seves habilitats socials per resoldre els misteris que es plantegen: "Més de la meitat dels directius d'organitzacions considera que aquestes competències són les més importants per al desenvolupament professional", ha afegit Mas.

Per exemple, s'aborden temes habituals del gènere "western" per desenvolupar habilitats com el lideratge en plantejar escenaris com la construcció d'un ferrocarril o descobrir una mina de plata.
Aquestes activitats busquen reunir a persones de diferents grups d'edat, interessos o nivells de confiança, i ja han jugat més de 200 persones, segons el comunicat.

L'origen del projecte radica a Potsdam (Alemanya), com una proposta de socialització entre estrangers i locals que Mas va decidir oferir en línia i aplicar-la a la construcció d'equips.
"Amb els jocs virtuals no només abaratíem els costos, sinó que, a més, podíem arribar a les empreses que tenien equips repartits a tot el món", apunta la creadora.

Les activitats tenen una durada de dues hores i es realitzen a través de plataformes com a Zoom o Microsoft Teams.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —