Jordi Cuixart
Per Redacció i ACN
Publicat el 15 d’agost 2021

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha aprofitat el pregó de la Festa Major de Gràcia d'aquest dissabte per fet una crida a "no renunciar mai a tornar-ho a fer". Des del balcó de la Seu del Districte, on també hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha repassat la seva vinculació al barri i la seva etapa per la presó i ha elogiat l'"exemple de compromís" de Gràcia amb diverses lluites socials. També ha esmentat la situació d'emergència climàtica i ha reivindicat la desobediència civil i la lluita no violenta com a "instruments més potents per plantar cara" a aquest fenomen.


Durant l'acte, Colau i el regidor del districte, Eloi Badia, han estat escridassats pel públic de la plaça. Cuixart, que ja havia acabat el seu pregó, ha interromput Colau i s'ha encarat amb els assistents demanant que l'escoltessin i que no tinguessin "por de la paraula". Davant de l'esbroncada durant les intervencions dels dirigents municipals, ha recordat el seu pas per la presó dient que "Espanya té por de la paraula" i ha llançat un prec: "No ens deixem dividir".

 


​​​​​​​El pregó del líder d'Òmnium ha exalçat la vida cultural de Gràcia i ha demanat "que la cultura ho inundi tot" com a "veritable estructura republicana i base de la civilització". En ple setge dels talibans al poble afganès "víctima del fanatisme", Cuixart ha reclamat "més recursos públics per a la cultura, l'eina més efectiva per combatre la intolerància i el racisme". "Cultura contra el fanatisme", ha proclamat.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —