El D'A Film Festival Barcelona arriba als 215.000 visionaments en la seva edició online a Filmin.
Per ACN
Publicat el 11 de maig 2020

El D'A Film Festival Barcelona ha arribat als 215.000 visionaments a Filmin, la plataforma on ha celebrat l'edició 2020 a causa de la crisi del coronavirus. Aquest format ha permès al certamen retransmetre la seva programació a tot l'Estat i donar-se a conèixer "més enllà del públic barceloní", ha assegurat l'organització aquest dilluns. La "meravellosa acollida" que ha tingut el festival "dona oxigen" per pensar en les futures edicions del D'A, ha dit el seu director, Carlos R. Ríos, amb "canvis i modificacions que els permetin adaptar-se al nou paradigma cinematogràfic". Els premis del públic han incidit en el documental de creació My Mexican Bretzel, de Núria Giménez i en el curtmetratge Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet.

Tràiler My Mexican Bretzel

Tràiler Ni oblit ni perdó

Les pel·lícules més vistes han estat la inaugural Habitación 212 i la de clausura A Stormy Night. També han destacat Little Joe, Un blanco, blanco día, My Mexican Bretzel i Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin. L'estrena de la versió restaurada de Sátántangó, de Béla Tarr, es consolida com l'emblema del festival d'enguany.

Pel que fa al cofundador de Filmin i director editorial de la plataforma, Jaume Ripoll, ha dit que el D'A 2020 ha superat les seves "millors expectatives". "Amb aquesta unió s'ha tornat a demostrar l'enorme interès que hi ha pel cinema d'autor al nostre país i les nombroses possibilitats que ofereix una plataforma en línia", ha manifestat Ripoll. El D'A va aconseguir mantenir el 75 % de les pel·lícules programades des d'un inici, en una edició alternativa que va decidir "no posposar ni cancel·lar-se".

Premis del públic

A més dels premis ja donats a conèixer —la pel·lícula islandesa Un blanco, blanco día, de Hlynur Pálmason, que es va endur el premi Talents a la millor pel·lícula, i l'algeriana Abou Leila amb el premi de la crítica—, aquest dilluns s'han anunciat els guardons del públic al millor llargmetratge i al millor curtmetratge.

Tràiler Un blanco, blanco día

Tràiler Abou Leila

Amb els vots a la plataforma Filmin, el públic del D'A ha reconegut el documental de creació My Mexican Bretzel, de Núria Giménez, i el curtmetratge Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet, un treball sorgit de l'ESCAC.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —