---
Per ACN
Publicat el 14 de maig 2022

Aquest divendres ha arribat a judici el cas d’un veí de l’Hospitalet que el 29 de maig de 2017 es va veure al carrer d’un dia per l’altre sense poder recuperar ni les seves pertinences tot i tenir un contracte de lloguer en vigor i pagar la renda puntualment. Segons el seu advocat, Marcos García, Banc Sabadell va iniciar un procés d’execució hipotecària per impagament de la propietària del pis sense notificar-ho al llogater malgrat que la llei ho exigeix. Per agilitzar el tràmit, afegeix, el banc va aportar una acta indicant que l’habitatge no estava llogat. Quan en detectar aquestes irregularitats el jutjat va anular el procediment i va obligar el banc a retornar l’habitatge, aquest va dir que no era possible perquè l’havien ocupat.

A les portes del jutjat de primera instància número 1 de l’Hospitalet, el llogater explica que quan el dia dels fets va arribar a casa seva als volts del migdia es va trobar el pany canviat sense que ningú li donés cap explicació. De fet, no va poder treure els mobles, que havia pagat ell, ni recuperar les seves pertinences. Poc abans, la comissió judicial, que a l'acte de llançament va fer constar que al pis hi havia indicis d'estar ocupat, s’havia presentat a l'habitatge i havia entregat les claus al banc.

Després de denunciar els fets als Mossos d’Esquadra el mateix divendres 29, va fer guàrdia durant el cap de setmana davant l’habitatge per “protegir” les seves pertinences a l’espera que el jutjat li permetés entrar a l’habitatge per, com a mínim, recuperar-les. Va ser llavors quan va veure sortir diverses persones del pis tirant a la brossa roba i altres coses seves. “Havien ocupat el pis en poques hores i estaven tirant a la brossa la meva roba. Quan els vaig dir que jo era el llogater del pis i que aquelles eren les meves coses es van posar molt violents i em van dir que marxés”, relata.

Tot i que ha demandat Banc Sabadell per danys i perjudicis i reclama una indemnització, assegura que res compensarà el mal que li han fet perquè, gairebé cinc anys després, encara arrossega tant el trauma psicològic com l’econòmic. “Ho vaig perdre tot d’un dia per l’altre fent les coses bé. Havia pagat una finança de 1.800 euros, tenia contracte en vigor i pagava les mensualitats puntualment, i tot i així em vaig quedar al carrer”, recorda.

L'home lamenta que des d'aquests fets la seva vida no ha estat com ell l'havia planificat. A tall d'exemple, recorda que ho tenia tot a punt per portar els seus fills de Bolívia a viure amb ell, però que al quedar-se sense diners i sense casa ho va haver de posposar i ara ja no és possible fer la reunificació familiar perquè són majors d'edat. 

El seu advocat, del despatx Atelier Jurídic, explica que un cop que la Guàrdia Urbana es va presentar al pis dos anys després, el seu ocupant els va explicar que feia dos anys havia pagat 1.500 euros a un desconegut per les claus. Aquí, el lletrat recorda que és “malauradament” habitual aquest “joc de claus” amb habitatges recentment desnonats.

"No sé perquè es va actuar així. Si per deixadesa o abús del banc. El que està clar és que, siguin quines siguin les causes, l'únic perjudicat sóc jo, que estic en una situació econòmica molt limitada i un dany moral que no té preu", apunta el demandant, que reclama justícia. 

Tot i que el judici havia de quedar avui mateix vist per sentència, una nova incompareixença de l'ocupant del pis que la Guàrdia Urbana va identificar el 2020 i que la defensa va proposar com a testimoni, obligarà a celebrar una nova sessió el 14 de juliol. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —