Desconcert entre el personal docent que ja ha rebut la primera dosi d’AstraZeneca
Publicat el 08 d’abril 2021

Com va anunciar el ministeri de Sanitat, la vacuna d’AstraZeneca deixarà d’administrar-se als menors de 60 anys. Només s’utilitzarà aquesta vacuna per a les persones en la franja d’edat entre els 60 i els 65. Això deixa milers de ciutadans que ja han rebut la primera dosi en una situació de desconcert i incomprensió. La majoria d’aquestes persones són personal docent, bombers, monitors de menjador i policies. La ministra Carolina Darías no va explicar què passaria amb aquest grup: o bé se’ls administrarà amb una altra marca (Pfizer o Moderna) o bé només rebran una dosi.

Amb tot, el comportament erràtic de les institucions respecte a la vacuna d'AstraZeneca, la desinformació i els canvis constants de criteri causen una sensació de desemparament entre els vacunats amb la primera dosi d'aquesta vacuna, que no saben què passarà. La pandèmia per si sola ja ha causat molts problemes d’ansietat, que es poden veure agreujats en una situació de desconcert com aquesta. En aquest sentit, USTEC ha publicat un comunicat al seu compte de Twitter lamentant la confusió i exigint informació.

El sindicat de treballadors de l’ensenyament ha condemnat el fet de “no tenir informació” sobre el col·lectiu que ja ha rebut la primera dosi. Considera que una situació així provoca angoixa i evidencia un “menysteniment vers els treballadors”. També retreu a les autoritats els canvis de criteri, que evidencien una “falta de coordinació” entre els departaments. El comunicat no és un atac contra les mesures preses, però sí que denuncia el comportament de les administracions i posa de manifest la preocupació i angoixa que això provoca.

"Informació contradictòria"
Isabel Ràfols, professora de l'institut Enric Borràs de Badalona vacunada amb la primera dosi explica no haver rebut cap informació sobre l'aturada de la distribució d'AstraZeneca als menors de 60 anys. El personal docent ha sabut els canvis a través dels mitjans de comunicació, no pel Departament de Salut ni cap administració. Més enllà de la seva pròpia vacuna, Ràfols considera que l'angoixa ve de "rebre informació contradictòria" constantment, cosa que en el seu cas ha provocat molta desconfiança envers les institucions. No saber quan i com passaran les coses és el que crea més angoixa.

Gemma Cardona, companya de la Isabel al mateix centre i en la mateixa situació respecte la vacuna, també confirma que ha conegut tota la informació per la premsa. Considera que "ja no és cap sorpresa" si es té en compte els repetits canvis d'opinió sobre les mesures pel Covid-19 en general i sobre AstraZeneca en concret. Aquesta situació genera una "sensació de desconfiança" envers les institucions, que al seu parer "no comuniquen bé els motius de les seves decisions" i que fa falta "un criteri clar". El fet de dubtar sobre si són "raons sanitàries o polítiques fa que costi confiar en el que diuen". En el seu cas, Cardona afirma que no recela de la vacuna, la qual considera segura després d'haver vist informes mèdics, sinó de la manera com s'ha gestionat tot plegat.

Totes dues lamenten no gaudir de més informació i més ajut per part de les institucions. Ràfols considera que durant la pandèmia han rebut "moltes traves" i que no han tingut "eines per poder-les superar". Cardona també apunta en aquest sentit i considera que l'administració "ha exigit molt però ha donat molt poc". I afegeix que té la sensació que són "els últims de la fila" perquè "ningú no es preocupa realment del professorat".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —