Desenvolupen una tecnologia de localització d'interiors alternativa al GPS
Per EFE
Publicat el 02 de setembre 2021

Investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) estan desenvolupant una tecnologia de localització alternativa al GPS per situar objectes i persones en espais interiors. El nou sistema, anomenat Angular Technologies, és de caràcter flexible, ja que es basa en un algorisme que permet combinar diferents tecnologies de diversos fabricants i proveïdors, ha indicat la universitat en un comunicat.

La UOC ha subratllat que, malgrat l'inqüestionable èxit del sistema de posicionament global GPS desenvolupat en la dècada dels noranta, aquest té limitacions als llocs on els senyals de satèl·lit no existeixen, per la qual cosa des de llavors s'ha intentat, sense èxit, desenvolupar una tecnologia que, com el GPS, sigui universal, precisa i de baix cost, i que funcioni a recintes tancats.

"Davant la gran dificultat de trobar una única tecnologia universal", l'investigador del grup Wireless Networks (WiNe), de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC Marc Guerrero ha dit que el nou sistema "utilitza un acostament innovador, ja que en lloc de buscar una única tecnologia que funcioni en totes les situacions, combina diverses tecnologies que actuen de forma col·laborativa".

L'investigador ha indicat que aquest plantejament rep el nom de "confidence filtering" i no es limita a agregar estadísticament informació que prové de diferents tecnologies, sinó que a més "purga en cada moment aquelles fonts d'informació que no s'estan mostrant fiables".

Per això, l'algorisme permet adaptar la solució de posicionament a cada situació i necessitat, ja que "a vegades, un posicionament poc precís pot ser acceptable, com saber si un pacient està en una determinada habitació d'hospital, mentre que en altres casos necessitarem major precisió, com per exemple si necessitem trobar una eina en un taller".

El projecte ha estat un dels finalistes de la novena edició del SpinUOC, la jornada d'impuls de l'emprenedoria, la innovació i la transferència de la UOC, coordinada per la plataforma Hubbik.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —