- vídeos -
La falta de l'accés a l'habitatge no només afecta a les persones desnonades, sinó també als activistes que protesten contra l'emergència habitacional
Per Sílvia Pujol , Laura Moreno i Núria Alós Gaixet
Publicat el 26 de novembre 2023

Els desnonaments són un escenari cada cop més comú als carrers Barcelona. Aquesta vegada, la Parant i tres famílies més s’han vist afectades per aquesta problemàtica i han hagut d’abandonar casa seva. Un suposat propietari els va llogar una habitació per 500 euros al mes, però en realitat el lloc on vivien només tenia llicència d’activitat d’oficina.

Els afectats directes no són els únics que pateixen aquesta situació: afiliats dels sindicats, com Darío Cortabitarte, s’exposen a la possibilitat de ser detinguts per actuar en favor de la causa social i intentar aturar un desnonament. Des de les organitzacions recalquen que el seu paper no es limita a posar-se davant d’una porta, sinó a defensar els interessos de la classe treballadora i aconseguir habitatges dignes.

Max Carbonell, portaveu del Sindicat del Raval, exposa quines són les funcions del Sindicat. Des del govern anterior de l’Ajuntament de Barcelona es van impulsar accions per millorar les condicions de l’habitatge a la ciutat. Entre aquestes es troba la mesura del 30%, que consisteix en la reserva d’un percentatge de pisos de les
noves construccions per a habitatge social.

El Grup Promotor del 30% denuncia que el govern de Collboni vol derogar la mesura per no ser efectiva. Sindicats i afectats fan una crida a la conscienciació del problema per tal que aquest no empitjori en els propers anys de mandat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —