Destrossen la bibliocabina d'Horta-Guinardó, estrenada divendres
Per Redacció
Publicat el 27 d’abril 2022

La bibliocabina del barri de Sant Genís dels Agudells, a Horta-Guinardó, va aparèixer dimarts vandalitzada: plena de pintades, amb un vidre malmès i sense la pantalla informativa que hi havia a l'interior. L'antiga cabina telefònica s'havia restaurat i convertit en un punt d'intercanvi de llibres. 

Va ser inaugurada divendres 22 d'abril, just abans de Sant Jordi, i no ha durat ni una setmana. L'Ajuntament ha hagut de tancar temporalment la bibliocabina i els tècnics treballen per restablir el servei en el termini més curt possible, segons indiquen des del consistori.

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que denunciaran aquest atac i intentaran trobar els responsables.

"Tolerància zero a l'incivisme", ha indicat Collboni a Twitter. Uns fets, ha afegit, "injustificables i intolerables, que volem que els/les responsables paguin. A Barcelona no té cabuda el vandalisme". De fet, la bibliocabina estava dotada de doble vidre, protecció antigrafitis, il·luminació i una porta automàtica que només s'obria amb un codi numèric. Tot de mesures antivandàliques que finalment no han pogut evitar que s'hagi malmès.


Ara la cabina està fora de servei i encara no se sap quan es podrà restablir.

La cabina també s'havia equipat amb wifi per donar servei a tota la plaça de Meguidó, on es troba, i es podia fer servir com a punt de recàrrega de dispositius mòbils.

La gestió d’aquest punt d’intercanvi de llibres està gestionada pel Centre Cívic Casa Groga i la recuperació ha tingut un cost de 73.000 euros. Tot plegat s’ha gestionat a través del programa Petits paisatges, per donar valor a objectes quotidians que formen part de la memòria històrica dels ciutadans. Aquesta cabina era l'última de Barcelona amb sostre, portes i recobriments de vidre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —