Detectius conspiranoics i adolescents revolucionats
Publicat el 04 de desembre 2020

El precoç: Euphoria (Capítol Especial Nadal a HBO)

Et vas quedar atrapat amb Euphoria i encara no ho has superat. No et preocupis, aquest Nadal han preparat un episodi especial. Rue, la protagonista —interpretada per una increïble Zendaya Maree Stoermer, guanyadora d'un Emmy— torna ara casa després que Jules (Hunter Schafer) la deixés en una estació de tren. L'episodi es podrà veure a partir del 7 desembre a HBO i forma part d'una de les dues entregues que connectarà la primera i la segona temporada. Ja ho pots marcar a l'agenda. No diguis que no t'hem avisat.

La detectiva: Criminal Minds (15 temporades a Movistar +)

Segur que, com tothom, t'has preguntat què hi ha dins del cap d'un assassí en sèrie. La Unitat d'Anàlisi de la Conducta de l'FBI (BAU – Behaviour Analysis Unit) no és un grup de detectius convencional. La seva manera de perseguir assassins en sèrie no es basa a buscar proves i empremtes digitals. No. Els seus mètodes es basen a entendre la psicologia darrere la manera de pensar d'un assassí. La seva història, motivacions, modus operandi, victimologia... i una llarga llista d'elements i comportaments més són les eines amb les quals compten.

Un equip únic que a cada capítol des de 2005 fins a 2020 ha resolt casos únics i irrepetibles. Però aquesta feina té conseqüències per a cada un d'ells i no és fàcil fer front a una realitat tan dura. Les vides dels membres de la Unitat són un fil conductor secundari al llarg de tota la sèrie.

Una sèrie intrigant, única i plena de sorpreses, girs de guió i històries impactants.

La millor part: es poden veure capítols solts sense problema.

La pitjor part: si ets sensible, alguns episodis poden ser massa forts, ull!

 

El mamarratxo: Skins (7 temporades a Netflix)

Una parella atractiva i popular jove d'institut, un noi amb problemes de drogodependència, un jove homosexual, una noia amb un Trastorn de la Conducta Alimentària, un noi que està desesperat per perdre la virginitat, una noia estudiosa i privilegiada amb problemes familiars, un aspirant a músic i un noi que només pensa a sortir de festa i que està enamorat de la seva professora. Cada episodi se centra en la vida d'un d'ells i explica les experiències dels seus últims anys d'institut des de perspectives molt diferents i en contextos incomparables. Skins és una d'aquelles sèries que sempre són un bon moment per veure, mai caduca del tot. 

La millor part: fàcil de veure i contrastos interessants.

La pitjor part: una mica exagerada a vegades.

 

El defensor de la justícia: How to get away with murder (Netflix (6 temporades)

Una advocada defensora amb gran reputació, Analisse Keeting, i professora de dret legal recluta cinc estudiants de la seva classe, assignatura a la qual ella prefereix anomenar "Com escapolir-se amb un assassinat". Els estudiants de dret seleccionats, Wes, Connor, Laurel, Michaela i Asher s'esforcen per impressionar a Keeting i guanyar un prestigiós trofeu. El grup treballa mà a mà amb ella en els judicis i aprenen a defensar persones acusades d'assassinat, que en la majoria dels casos, són culpables. Maniobres per convèncer el jurat, desacatament de normes, xantatge, mètodes il·legals per aconseguir evidència i innumerables victòries en la cort és el que aprenen els cinc futurs advocats de la professora Keeting. Però l'advocada, que sembla intocable i indestructible, també té punts febles i la trama es va desenvolupant amb flashbacksflashforwards que van revelant pistes. En el primer capítol apareixen imatges dels cinc nois encobrint, o cometent un assassinat, ningú sap el que passarà després.

La millor part: Els salts temporals i la trama de nous casos en cada episodi fa que la sèrie no perdi el seu interès ni el seu ritme, malgrat tenir una trama principal constant, els altres casos allunyen a la sèrie de la monotonia.

La pitjor part: molt de suspens, no es tanca una interrogant i apareix una altra.

 

El conspiranoic: Utopia (12 episodis a Filmin)

Feta abans de la covid-19 té un punt de premonitòria. Un grup de fans dels còmics es coneix online i crea un vincle gràcies a la seva obsessió per un còmic de títol "Utopia". Junts descobreixen significats amagats entre les pàgines del còmic que preveuen amenaces a la humanitat. Amb el temps, s'adonen que el que semblaven els inicis d'una conspiració són perills molt reals que estan destruint el món com el coneixen. L'aventura es converteix en alt risc i porta al grup a trobar-se cara a cara amb el famós personatge principal del còmic que s'uneix a ells en la missió de salvar el món, però oculta els seus propis secrets.

La millor part: premonició? S'hi pot identificar algun element de la realitat.

La pitjor part: el ritme a vegades és un mica lent i excessivament misteriós.

​​​
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —