Decathlon destrossat.
Per ACN
Publicat el 11 de juny 2021

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut avui 18 persones pels saquejos i danys a comerços que es van produir el febrer durant les protestes en contra de l'empresonament de Pablo Hasel. Els dos cossos han realitzat un operatiu aquest matí a primera hora en diferents municipis de l'àrea metropolitana. Els detinguts actuaven al marge de les protestes, cometent robatoris amb força a botigues i provocant danys en entitats bancàries. Entre els arrestats hi ha els presumptes autors dels danys al Palau de la Música. Dotze dels detinguts són menors d'edat.

Després dels fets, els Mossos d’Esquadra de diferents Unitats d’Investigació de Barcelona han iniciat una investigació per localitzar i detenir-ne els autors. Finalment han identificat diverses persones que haurien participat directament en els actes delictius. No pertanyen a cap grup organitzat i el seu perfil respon a persones, majoritàriament menors, que, aprofitant l'anonimat que proporciona la gran quantitat de concentrats que participaven en les diferents manifestacions, van aprofitar la situació per realitzar actes vandàlics indiscriminats als diferents establiments del centre de la ciutat.

Fins ara, a Barcelona, els equips conjunts dels dos cossos policials han detingut 8 persones, i a la resta de municipis propers a la capital catalana n’han detingut deu més. Dels detinguts, hi ha dotze menors i 5 són majors d’edat. Entre els detinguts hi ha un total de 5 receptadors, és a dir, persones que s’encarregaven de revendre el material sostret.

De les persones arrestades, més de la meitat tenen antecedents policials relacionats amb delictes contra el patrimoni, majoritàriament. El dispositiu continua obert i no es descarten més detencions.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —