Catalunyametropolitana
Per ACN
Publicat el 22 de març 2023

Disset mitjans que s'editen a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental s'han unit per fer néixer avui la capçalera digital 'Catalunyametropolitana.cat'. Es tracta d'un portal informatiu que té com a objectiu "donar una visió global de la realitat que viu una bona part dels cinc milions de ciutadans de la regió metropolitana de Barcelona", segons informen els seus impulsors.

Entre aquests hi ha 'elBaix.cat', 'elCugatenc', 'Districte 7', 'L’independent de Badalona', 'L'Estaca', 'Malarrassa', 'Sant Boi Diari' i 'Viu Molins de Rei'. S'hi han sumat també les capçaleres de la Fundació Periodisme Plural: 'El Diari de l'Educació', 'El Diari de la Sanitat', 'El Diari del Treball' i 'Catalunya Plural'.

El diari 'Catalunyametropolitana.cat' està editat de forma col·laborativa per tretze mitjans de comunicació de proximitat, més les quatre capçaleres de la fundació Periodisme Plural, que s'editen a Barcelona. Totes elles comparteixen el fet de ser mitjans sense ànim de lucre nascuts de la societat civil. La divisa del nou mitjà és fer "un periodisme independent i ciutadà", tal com resa la seva capçalera, sobre el dia a dia "de bona part dels cinc milions de ciutadans de la regió metropolitana de Barcelona".

Els diaris i revistes que participen en el projecte conserven intactes la seva línia editorial i la seva identitat diversa.

Aquesta és una experiència de cooperació inèdita en l'àmbit de la premsa i és fruit d'un procés de reflexió dels seus impulsors "sobre la necessitat de dotar d'una visió global, independent i crítica" la realitat de la regió metropolitana de Barcelona, a partir del periodisme de proximitat i amb una llarga trajectòria.

Les capçaleres que posen en marxa el projecte són: elBaix.cat, Collbató Avui, elCugatenc, Delta Llobregat, Districte 7, Fet a Sant Feliu, L’independent de Badalona, Infograma, L'Estaca, Malarrassa, Sant Boi Diari, Viu Molins de Rei i La Vall de Verç.

Als tretze mitjans associats de deu municipis de la regió s’hi sumen quatre editats des de Barcelona per la Fundació Periodisme Plural: El Diari de l'Educació, El Diari de la Sanitat, El Diari del Treball i Catalunya Plural. Aquests mitjans "aporten una visió temàtica centrada en els drets essencials (educació, sanitat i treball) i també una visió plural i diversa del país".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —