Diumenge d'Estrenes: Pel·lícules i sèries per mirar aquests dies de festa - Diari de Barcelona

Diumenge d'Estrenes
Pel·lícules i sèries per mirar aquests dies de festa
Parlem de les estrenes en les plataformes d’streaming de la setmana
Hem tornat un diumenge més per parlar de les novetats en l’streaming. La setmana passada em vaig trobar que només havia pogut veure una estrena, així que vaig decidir deixar passar una setmana més per veure si la cosa millorava. I bé, aquesta tampoc ha sigut cap meravella, sumant-li a més les festes, així que mitja i mitja en fan una de sencera suposo.
Entrant en matèria, avui us parlaré de dues estrenes de Netflix. La primera és la sèrie Unstable, una sitcom sobre un excèntric milionari; i la segona és una pel·lícula familiar, Chupa. Per tancar el dia, parlaré sobre la darrera pel·lícula de Disney Plus, Prom Pact, una comèdia romàntica que recorda a les pel·lícules de Disney Channel dels 2000.
Netflix aposta per la sitcom Unstable
D’aquelles famoses sitcoms dels 90 i dels 2000, que tothom competia per quina era la millor, ja no en queda gran cosa. I tot i que les plataformes intenten fer-les tornar a la glòria, molt poques ho han aconseguit (com Brooklin 99 o The Good Place). La resta moltes vegades es queda a mig camí. Fan riure? Sí. Però són bones? Això ja és més difícil de dir.
Unstable on Netflix has just the right amount of cringe. Not too much. Not too little. Just perfect. #UnstableNetflix pic.twitter.com/rUCJVziGbZ
— \uD808\uDD99 (@ExiledCaste) April 5, 2023
En aquest cas trobem la història d’un milionari molt excèntric, propietari d’una superempresa de recerca biològica, que està perdut a la vida després de la mort de la seva dona. Juntament amb ell hi ha el seu fill, un noi amb problemes socials que es veu obligat a treballar a l’empresa per redreçar-la després del comportament erràtic del seu pare. Però, com no podia ser d’una altra manera, la relació entre ambdós no és allò que diríem, ideal.
Els protagonistes són ni més ni menys que pare i fill a la vida real (Rob Lowe i John Owen Lowe), així que, a banda d’un nepotisme innegable, tenim servida la complicitat i la semblança entre pare i fill. Però aquesta relació entre pare i fill sincera i, en alguns moments més intima, xoca una mica amb la sàtira de la sèrie, sobretot per part del personatge de Rob Lowe (el pare).
Tot i això, aquesta vessant més còmica dona a la sèrie un toc més proper i t’anima a continuar mirant, perquè sincerament no vull drama en una comèdia; si en volgués no el buscaria precisament en una sitcom, però per gustos, colors. I tot això, per si no fos prou, barrejat amb les excentricitats d’un milionari de la tecnologia, perquè a mesura que avança la trama, l’empresa deixa de ser una trama secundària per convertir-se en la principal.
El romcom de Disney Plus, Prom Pact, fa una mirada al passat
Qui em diria que acabaria veient una pel·lícula de Disney Plus que recorda a High School Musical (però sense la part musical) i en la que els protagonistes viuen el clixé més trillat de la història i que m’acabaria agradant tant. Doncs sí, això és el que m’ha passat amb Prom Pact. La pel·lícula segueix l’últim semestre d’una adolescent americana que està acabant l’institut i es prepara per entrar a la universitat dels seus somnis: Harvard.
Però quan les coses no surten com vol i es troba en llista d’espera en aquesta universitat, ella (Mandy, interpretada per Peyton Elisabeth Lee) i el seu millor amic (Ben, interpretat per Milo Mannheim) fan un pacte per aconseguir l’acceptació: que ella es converteixi en la tutora del noi més popular del seu institut, en Graham Lansing, per aconseguir una carta de recomanació a Harvard del seu pare (un famós senador dels Estats Units).
Però a mesura que avança la tutoria, la Mandy comença a adonar-se que hi ha més en ell del que pensava i potser alguna cosa més a la vida que Harvard. Perquè quan les coses es comencen a torçar, la protagonista haurà de recordar quines són les seves prioritats i qui ha estat sempre al seu costat, per poder continuar endavant.
need everyone to watch prom pact because it literally has jock x nerd, loser x pretty girl, boy falls first, pining, two pretty best friends and good ass chemistry all around like what more do you need pic.twitter.com/wbint3TxDg
— t. (@JUNE1PAR1S) April 1, 2023
Aquesta pel·lícula és ideal. Cursi, romàntica i adolescent, sí, però en el bon sentit. Dues persones que no esperaries veure mai juntes, la tipica noia “outsider”, que no s’ajunta amb la resta i que li és igual l’institut amb el típic “jock”, popular i guapo que adora l’institut. Un clàssic. Tenim un millor amic amb una història pròpia i que sorprenentment no està enamorat de la protagonista.
I, fins i tot, per si no en tinguéssim prou, ens regala un moment musical amb el Graham Lansing versionant What makes you beautiful, de One Direction, per mi un dels moments més icònics de la pel·lícula. No acabarà sent una de les millors pel·lícules d’adolescents d'aquesta nova generació, però és divertida i tendre, i sempre van bé algunes així.
Chupa, la història familiar del chupacabras, a Netflix
El “chupacabras” és una criatura mitològica de Llatinoamèrica amb una història fosca. Segons les llegendes, l’animal s’alimentava de sang de cabra (d’aquí el nom) i altres animals, i servia per aterrar als nens i nenes abans d’anar a dormir. Però aquí aquesta criatura fosca és un cadell en perill, i la pel·lícula no busca aquest costat, sinó que adopta una imatge més alegre i càlida que deixa de banda el seu origen paranormal.
Obsessed with the little guy
— Author Brad Acevedo is going exploring (@wolfsoul4) April 8, 2023
\u201CChupa\u201D on Netflix #Chupa pic.twitter.com/rUunyRrooL
Dirigida per Jonás Cuarón (el fill del cineasta mexicà, Alfonso Cuarón, el de Roma) la pel·lícula mostra la història d'un nen nord-americà, l’Àlex, d’origen mexicà que renega dels seus orígens per ser un objecte de burla entre els seus companys de classe. En un viatge amb el seu avi a Mèxic, el nen coneix un cadell de chupacabras que acabarà convertint-se en el seu amic, mentre es protegeixen els uns als altres dels perills que persegueixen al cadell.
El film deixa una sensació sobre acceptació, família i solitud, perquè justament el mateix director buscava crear aquests sentiments. El mateix Cuarón va dir: “La pel·lícula tracta d'amor, de família, de tornar a les arrels i saber qui ets”. I no hi puc estar més d’acord. El protagonista és tendre i la relació amb el seu avi (exlluitador professional) encara més. I no necessites res més per passar una tarda realment.
El que sí que cal destacar és el desafortunat nom de la pel·lícula, sobretot per la gent de parla espanyola, perquè Déu meu és terrible. Però, deixant de costat el nom, la pel·lícula no busca gaire més que entretenir un públic familiar, convertint-se en una bona elecció per tots aquells que volen veure una pel·lícula entretinguda, divertida i tendre. I té doblatge en català, a més.
Més estrenes
Si encara us heu quedat amb ganes de mirar més sèries i pel·lícules, us porto algunes més que encara no he tingut temps de mirar, i no us podria fer una ressenya en condicions. Primer de tot, Netflix ha estrenat la pel·lícula de comèdia i misteri Murder Mistery 2, protagonitzen Adam Sandler i Jennifer Aniston. A Prime Video ha arribat la tercera temporada de El Internado: Las Cumbres (que per mi no li arriba ni a la sola de les sabates a la sèrie original).
I, com a extra, dir-vos que aquesta setmana ha sortit el tràiler de la pel·lícula Barbie, de Greta Gerwig, que s’estrenarà el 21 de juliol i que promet ser una de les grans pel·lícules de l’any. A veure com acaba sent perquè de moment ningú té idea sobre què anirà.

