Djokovic
Per Redacció
Publicat el 16 de gener 2022

La justícia australiana ha decidit que el tenista serbi Novak Djokovic serà deportat del país. La cort federal australiana ha refusat el recurs del tenista contra la retirada del visat i ha donat la raó al ministre australià d’immigració, Alex Hawke. Per tot plegat, Djokovic no prendrà part demà l’Open d’Austràlia 2022, motiu pel qual el tenista havia viatjat al país. Queda per veure ara quines conseqüències tindrà la decisió que, en principi, implica la prohibició de tornar al país durant tres anys.

​​​​​​​

 

El visat fou retirat al tenista per no haver estat vacunat de la Covid (condició obligatòria per entrar al país). A més, el cas s'havia embolicat perquè Djokovic o bé es va equivocar o bé va mentir a l'hora d'omplir el formulari d'entrada al país (dient que no havia viatjat a altres països les dues setmanes anteriors, quan havia estat a Cadis i a Marbella). Per altra banda, la defensa de Djokovic havia presentat una prova PCR amb resultat positiu i amb data del mes de desembre com a argument per justificar la no vaccinació i la immunització del tenista. Amb tot, també s'ha posat en dubte la validesa d'aquesta PCR i, en cas de ser autèntica, el tenista s'hauria saltat les restriccions com a positiu i hauria participat en actes públics i sense mascareta.

Djokovic: "Ara vull descansar i recuperar-me"
​​​​​​​Poc després de saber-se la decisió de la cort federal, Djokovic ha fet un breu comunicat del qual es desprèn que no presentarà cap nova instància judicial, que donarà facilitats per a la seva deportació a Sèrbia i que, per tant, no participarà a l'Open d'Austràlia 2022.

El comunicat, íntegre, en català:

"Vull fer una breu declaració sobre els resultats de l'audiència del Tribunal d'avui. Ara em prendré una mica de temps per descansar i per recuperar-me, abans de fer més comentaris sobre el tema. Estic molt decebut amb la decisió del Tribunal de desestimar la meva sol·licitud de revisió judicial de la decisió del Ministre de cancel·lar el meu visat, cosa que significa que no puc romandre a Austràlia i que no puc participar a l'Open d'Austràlia.

Respecto la decisió del Tribunal i cooperaré amb les autoritats pertinents en relació amb la meva sortida del país. M'incomoda que l'atenció de les últimes setmanes s'hagi centrat en mi i espero que a partir d’ara puguem centrar-nos en el joc i el torneig que tant estimo. Vull desitjar als jugadors, als funcionaris del torneig, al personal, als voluntaris i als aficionats tot el millor per al torneig.

Finalment, m'agradaria donar les gràcies a la meva família, amics, equip, seguidors, fans i als meus col·legues serbis pel seu continu suport. Heu estat una gran font de força per a mi."

El govern australià es felicita per la decisió
​​​​​​​El primer ministre australià, Scott Morrison, per la seva banda, ha expressat satisfacció per la decisió judicial. "Aquesta decisió d'anul·lació s'ha adoptat per motius de salut, seguretat i manteniment de l'ordre, sobre la base que era d'interès públic", ha dit en un comunicat Morrison, que ha aplicat una de les polítiques més dures del món contra la Covid-19 i en aquests moments lluita contra un repunt de contagis tot i que la majoria dels habitants està vacunat.

Morrisson ha subratllat que "és hora de seguir l'Open d'Austràlia i tornar a gaudir del tennis durant l'estiu". En la mateixa línia de Morrison, el ministre d'Immigració Hawke ha recordat els "grans sacrificis" que Austràlia ha fet durant la pandèmia i ha destacat que les sòlides polítiques de protecció fronterera, "la qual cosa ha resultat en una de les taxes de mortalitat més baixes, les recuperacions econòmiques més sòlides i les taxes de vacunació més altes del món”.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —