Sigourney Weaver
Per EFE
Publicat el 12 de febrer 2024

L'actriu Maria Lluïsa Solà, que dobla al català i al castellà l'actriu Sigourney Weaver, ha explicat que es va quedar "com si estigués somiant" quan va sentir el reconeixement de l'actriu nord-americana a través de la televisió, ja que no va poder anar a la gala dels Goya perquè la van convidar amb només un dia i mig d'antelació.

A l'hora de recollir aquesta passada nit el Goya internacional, Weaver va dedicar unes paraules a la dobladora dels seus personatges: "El meu amic Bill Murray —actor— sempre diu que la meva interpretació és millor en espanyol. L'excel·lent actriu que posa la veu en espanyol hauria de ser aquí a l'escenari amb mi. M'ha doblat en més de 30 pel·lícules, el seu nom és Maria Lluïsa Solà. T'ho agraeixo des del fons del meu cor", va dir.

En una entrevista a Rac1 aquest diumenge, l'actriu de doblatge catalana ha relatat com va viure el moment: "Estava a casa, asseguda, i em vaig aixecar i vaig dir 'no pot ser', i em vaig quedar mirant, com somiant, emocionada i sorpresa”, ha explicat.

Solà ha assenyalat que és "molt bonic" que una actriu com Weaver "reconegui la feina d'una persona que fa que la seva feina en un altre idioma sigui fantàstica", que posa en relleu que la professió del doblatge existeix i que aquests actors no són invisibles, ha afegit.

Amb 85 anys acabats de fer, ha reconegut que en la seva extensa carrera "és la primera vegada" que una estrella internacional li reconeix públicament la seva feina: "És impressionant, va ser molt bonic, estic molt contenta per mi, per la meva professió i pels meus companys", ha subratllat.

Solà ha explicat que no va poder anar a la gala perquè la van convidar "un dia i mig abans" i no ho va poder arreglar per anar-hi. Ha aventurat que "segurament" la van contactar des de l'organització dels Goya quan van saber que Weaver parlaria d'ella, encara que no li van dir res del contingut del discurs de l'actriu nord-americana.

Ha explicat que intentarà contactar amb Weaver per donar-li les gràcies i transmetre-li "tot el que ha estat" per a ella després d'haver-la doblat en desenes de pel·lícules. Solà és un referent del doblatge i ha posat veu a actrius com Glenn Close, Susan Sarandon, Jamie Lee Curtis, Judi Dench, Faye Dunaway, Helen Mirren, Vanessa Redgrave, Jane Fonda, Jacqueline Bisset o Diane Keaton, entre d'altres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —