Documental
Per ACN
Publicat el 15 de setembre 2023

L'In-Edit ha presentat aquest dijous la programació de la 21a edició, que comptarà amb una seixantena de documentals on destaquen títols sobre artistes com Pavement, Cyndi Lauper, The Redd Kross, Marc Bolan, Sexy Sadie, The Zombies Robert Gerhard, Little Richard, Frederic Mompou, Nick Cave, Fatboy Slim, el fenomen de la 'mákina', Max Roach, Pauline Oliveros, Dylan Carlson, Elis Regina, Tom Jobim, Bill Frisell o Bobi Wine.

La cita anual amb el documental musical, que tindrà lloc del 26 d'octubre al 5 de novembre als cinemes Aribau, s'inaugurarà amb 'Esta ambición desmedida', en què es narra la gira de C. Tangana. La programació inclourà les actuacions en directe de Peter Doherty, el Quartet Gerhard i Rafael Riqueni.


El festival començarà amb el la proposta de Santos Bacana, Cristina Trenas i Rogelio González, que ressegueix la gira 'Sin Cantar ni Afinar' de C. Tangana i clourà amb la projecció de 'Little Richard: I am Everything', de Lisa Cortes.

Al llarg dels deu dies de festival passaran per les pantalles més de 60 històries de músics de gèneres i orígens variats, com Max Roach; el fundador de Pink Floyd Syd Barrett; Anton Corbijn, Pavement; el moviment Elephant 6; grups de culte com Redd Kross o The Birthday Party de Nick Cave; Cyndi Lauper; Karen Carpenter; Pauline Oliveros o Morton Subotnick.

També s'hi inclouran les propostes centrades en referents com The Zombies, David Johansen dels New York Dolls retratat per Martin Scorsese; J Dilla; Marc Bolan, Elis Regina i Tom Jobim; Gogol Bordello o Bobi Wine.

Quant a les propostes de més proximitat, desfilaran pel festival propostes basades en artistes com Enrique Morente, Eric de Los Planetas, la Companyia Elèctrica Dharma, les 'cantaoras' Fernanda i Bernarda de Utrera, Manolo Kabezabolo, La Singla o Sexy Sadie.

També hi haurà una secció especial sobre la Barceona dels 90 amb els treballs de clubs com A Saco i Garatge i el fenomen de la música màquina.

L'In-Edit tornarà a programar música en directe a les sales de cinema, amb actuacions de Peter Doherty de The Libertines, el guitarrista flamenc Rafael Riqueni i la prestigiosa formació de corda Quartet Gerhard interpretant Robert Gerhard. El CaixaForum+ serà la seu en línia del festival.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —