Trump  durant la seva intervenció en la gala organitzada per una organització de cristians evangèlics, aquest dissabte a Washington
Per EFE
Publicat el 27 de juny 2023

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha reconegut tenir en la seva possessió almenys un document que estava classificat el 2021, segons un enregistrament d'àudio que ha estat publicat avui per diversos mitjans estatunidencs. En l'àudio, que ha estat destapat primer per la cadena CNN, s'escolta l’exmandatari (2017-2021) parlar amb diverses persones, entre elles membres del seu equip, sobre un document classificat amb informació militar.

Durant els pocs més de dos minuts de durada de l'àudio, s'escolta el republicà dir que podria haver desclassificat els documents quan era a la Casa Blanca, però no ho va fer.

"Quan era president podria haver-los desclassificat, però ara ja no puc", diu Trump en l'àudio. L’exmandatari assenyala a més que el document, al qual atribueix al Departament de Defensa, fa referència a l'Iran.

L'enregistrament va tenir lloc el 21 de juliol en el club de golf de Trump a Bedminster, Nova Jersey, i el seu contingut ha estat citat en l'acusació que va presentar el Departament de Justícia a final de març. No obstant això, és la primera vegada que es fa públic l'àudio.

Aquesta filtració arriba pocs dies després que el fiscal especial encarregat del cas dels documents classificats trobats en la residència de Trump, Jack Smith, demanés retardar el judici fins a desembre.

En un document judicial lliurat en la nit del passat divendres, el Govern estatunidenc va sol·licitar l'extensió argumentant que el cas "té a veure amb informació classificada, per la qual cosa farà falta que la defensa obtingui les autoritzacions de seguretat requerides".

El dimarts, la jutgessa principal del cas havia ordenat que el judici amb jurat se celebrés a partir del 14 d'agost en Fort Pierce, a 208 quilòmetres de Miami.

Trump va ser acusat en els tribunals de Miami de 37 delictes federals penals per mala gestió de documents oficials.

Dels 37 càrrecs imputats, dels quals Trump es va declarar no culpable, 31 són per retenir deliberadament documents relacionats amb la defensa dels EUA, però també està acusat d'obstruir la justícia i d'ocultar "de manera corrupta" documents o registres.

Alguns d'aquests delictes són punibles amb un màxim de 20 anys de presó i una multa de 250.000 dòlars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —