-
Per Joana Cabratosa Pons
Publicat el 11 d’abril 2022

“El camp continua sent un món masculí, però hi ha moltes dones. I abans també hi eren, el que passa és que eren en l’ombra”, explica la Gala Garriga, viticultora de 34 anys de Sant Esteve Sesrovires. Segons dades del Departament d'Acció Climàtica, només un 20% de les dones es dediquen professionalment al sector primari a Catalunya, tot i que gairebé un milió viuen en zones rurals. 

“Si fa uns anys, quan m’hi vaig introduir, hagués vist moltes dones al camp potser hauria tingut més ganes de posar-m’hi, m’hagués vist més reconfortada” afirma Garriga. A més, explica, “des de fa un temps s’han anat introduint moltes dones al camp, però n’hi haurien d’haver més i també haurien d’haver-hi més homes, perquè és el sector primari i sense aquest sector morim tots”.

Aquesta és la realitat de les dones pageses a Catalunya, un col·lectiu petit però en creixement, que està experimentant una revolució silenciosa en la qual cada cop són més i tenen més veu. Tot i això, aquesta comunitat de dones del món rural també pateix les problemàtiques generals de la pagesia, un col·lectiu que fa anys que reclama “que no se l’ha cuidat ni protegit”.  

El Diari de Barcelona ha parlat amb quatre dones del món rural d’arreu de Catalunya per radiografiar aquesta realitat creixent en la nostra societat. 

Dones pageses: una realitat en creixement
Parlem amb 4 dones que representen el món rural del nostre país
Enter
keywords
— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —