Cartell d'Urgències
Per Redacció
Publicat el 09 de maig 2021

Les dones amb símptomes d'atac de cor triguen, de mitjana, 11 minuts més a ser visitades per un professional de la salut que els homes. També tenen menys probabilitats que se'ls realitzin els tests bàsics, com l'ús d'electrocardiogrames, o que siguin hospitalitzades quan visiten urgències amb dolors a la zona del pit. També és menys probable que els visiti un especialista.

Aquest temps és crític perquè els protocols recomanen que tots els pacients que puguin tenir un atac de cor se'ls realitzi un electrocardiograma durant els 10 primers minuts des de la seva arribada a urgències. Explica Darcy Banco, el líder de l'estudi, que és perillós perquè "com més espera la gent, pitjor els resultats poden ser".

L'estudi complet serà presentat el dissabte 15 de maig, però les primeres conclusions han estat ja publicades mitjançant un comunicat de premsa que ha fet públic l'American College of Cardiology. Aquesta anàlisi examina com es tracten els casos i com es fa el triatge entre els joves i els adults, d'entre 18 i 55 anys, que arriben a urgències amb un quadre de dolor a la zona del pit. Es basa en les dades recollides per l'enquesta National Hospital Ambulatory Mediacal Care Survey feta entre els anys 2014 i 2018, amb una mostra de 29 milions de visites a urgències amb aquests símptomes i les dones representaven quasi el 57% d'aquestes visites.

Segons la nota de premsa, les dones són classificades com a menys urgents en el triatge, esperen més a ser visitades i se'ls fan menys proves i són menys hospitalitzades i menys probablement admeses a observació. Tot i això, les malalties cardíaques són la principal causa de mort entre les dones i està esdevenint més comú en joves i adults.

Banco diu que "les dones han de creure als seus instints". I recorda que els símptomes són "incomoditat al pit, dificultat respiratòria, nàusees, vòmits, fatiga, suors o dolor d'esquena".

L'estudi, però, no examina les raons d'aquesta desigualtat. Tot i això, Banco creu que pot tenir a veure amb les nocions de risc preconcebudes perquè, històricament, els atacs de cor es donen en homes més grans.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —