El cantant de Dorian, Marc Gili, a la Platja del Bogatell en el marc de La Mercè 2019, el 20 de setembre del 2019.
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2021

Dorian estrena aquest dimecres un documental on recull la seva gira internacional per presentar l'últim disc, 'Justicia universal'. El tour de presentació es va allargar divuit mesos i va passar per països com els Estats Units, Mèxic, Colòmbia, Perú, Equador, Argentina i Xile. La cinta conté moments enregistrats durant el llarg viatge i busca captar l'energia i l'emoció del grup quan toca en directe. Dorian va acabar la gira el desembre de 2019, només tres mesos abans del confinament per la pandèmia. La cinta, amb un títol homònim al disc, arribarà a les plataformes digitals Filmin, Tidal i Vevo, i via The Orchard als Estats Units.


Marc Gili, cantant de Dorian, resumeix el "cúmul de sensacions" en recordar la gira, que creu que va permetre la banda "consolidar-se dins del país i a l'estranger". "Haver aconseguit això des de la independència és un orgull", explica a l'ACN.

Per a Gili, entre els objectius de la gira hi havia visitar els EUA o Perú i tornar a Mèxic, Colòmbia i Argentina i celebra haver-se endut "l'entrega del públic i la diversitat d'un món meravellós". "Hem tingut el privilegi de veure molts indrets a través de la música sense haver claudicat a les lleis del mercat, fent les cançons que ens demanava el cor", explica.La idea del documental —que ha enregistrat cada peça a tres, quatre o fins i tot cinc localitzacions— va sorgir pel "creixement" del grup, que congregava cada vegada més públic. "Ens venia de gust cristal·litzar les nits més especials de la gira i expressar públicament algunes de les nostres idees sobre la vida, el món i l'estil de vida", ha reflexionat. En el documental, Dorian explica i parla sobre com veu la vida i el projecte.

L'emissió del documental coincideix amb l'anunci del grup d'acompanyar, a finals d'any, els mexicans Zoé en una gira per Estats Units amb catorze dates que passarà per ciutats com Los Ángeles, Dallas, San Diego o San Francisco al llarg d'un mes.

A finals de l'any passat, Dorian va publicar el seu últim single, Dual amb Pimp Flaco, i ha reiniciat les actuacions en directe després del parèntesi imposat per la pandèmia.

Text de Violeta Gumà

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —