Conseller de Salut, Josep Maria Argimon
Per ACN
Publicat el 08 de juliol 2021

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha admès que el dret a l'avortament no està garantit "amb equitat territorial" i s'ha conjurat per treballar en aquest sentit. "Ens queda molt camí a recórrer", ha expressat, en una interpel·lació de la diputada Laia Estrada (CUP) en què ha denunciat que el dret "no està del tot garantit".

Argimon ha reconegut que l'objecció de consciència dels professionals per interrompre l'embaràs és "molt elevada" i que hi ha un 42% que la practiquen. A l'Hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, tots són objectors. Salut ha signat un acord amb la clínica Mi NovAliança i el conseller ha explicat que la setmana que ve podria estar "solucionat" i posar-se en marxa. També se'n començaran a fer a l'Hospital de Berga. Argimon ha dit que la solució per a Lleida no és la que voldrien, ja que desitjarien que es pogués fer a l'Arnau.

Estrada ha lamentat que des del Departament de Salut "no s'ha fet res per combatre els desequilibris territorials, els problemes amb els objectors de consciència o que les dones puguin triar el mètode per interrompre l'embaràs". I s'ha queixat que "'s'ha fet els ulls grossos davant del punt de vista eclesiàstic".

Argimon ha explicat que el Departament de Salut impulsarà un programa de millora anticonceptiva de les dones de fins a 29 anys que estan en situació de vulnerabilitat. El cost és d'1 MEUR i s'espera que es pugui començar l'últim trimestre. El titular de Salut ha explicat que gairebé un 24% de les dones que han interromput un cop l'embaràs torna a tenir una segona interrupció. "Això no és bo, i ningú ho vol", ha afegit. Així, el pla aspira a oferir mètodes anticonceptius que evitin que aquestes dones hagin d'interrompre altres embarassos al llarg de la seva vida.

Un record per Venturós

A l'inici de la seva intervenció, Argimon també ha tingut un record per la fins ara alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ha deixat l'alcaldia per depressió. El conseller de Salut ha volgut tenir "un record" i li ha agraït que ho hagi compartit i visibilitzat perquè la salut mental "continua estigmatitzada".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —