La ciutat d'Edimburg
Per Maria Trilla i Silvana Antonelli
Publicat el 18 de març 2023

L’Ajuntament de la ciutat escocesa ha adoptat el tractat Plant-Based amb l’objectiu de promoure el menjar vegetarià i prioritzar-lo per sobre dels productes animals. Edimburg és el primer municipi del Regne Unit que aprova el pla, però ja són 20 les ciutats al món que estan apostant per aplicar mesures a les dietes per combatre el canvi climàtic.     

El conseller Steve Burgess, del Green Party, va presentar per primera vegada el Plant-Based Treaty a una reunió del Consell el març de 2022, on els consellers van votar per unanimitat a favor d'avaluar l'impacte de les implicacions de donar el suport al tractat Plant-Based

Els organitzadors del tractat insisteixen que les dietes que són riques en proteïnes vegetals i baixes en carn i derivats generen menys emissions nocives. Han presentat un informe que demostra que la producció d’aliments suposa el 23% de la petjada basada de carboni d'Edimburg, amb un 12% d'aquestes emissions procedents de la producció de carn.

Per tant, la iniciativa vol reduir les emissions contaminants, a base d’una dieta sana i equilibrada, que pretén oferir-se a centres educatius, hospitals i residències. De moment, però, els alumnes encara podran continuar optant per menjar carn als menús escolars, segons reitera la indústria càrnica. 

El tractat es concreta en tres principis bàsics
1.    Renunciar a la desforestació per poder promoure la cria d’animals
2.    Redirigir, per tal de fer una transició de la producció d’aliments d’origen animal a la producció de sistemes basats en plantes
3.    Restaurar els activament ecosistemes clau plantant arbres i restaurant paisatges

Més de 240 consellers de gairebé 60 pobles i ciutats del Regne Unit han signat individualment el Plant Based Treaty. Han participat partits com els conservadors, el Partit Verd, els laboristes i els liberals demòcrates. 

Edimburg promou el menjar d’origen vegetal per tal d’animar als ciutadans a prendre decisions que resultaran millors pel planeta, per la seva salut mental i per la protecció dels animals. Els activistes de la ciutat conviden a altres ciutats i pobles del voltant a seguir el model de la capital d’Escòcia, per tal de promoure un moviment que se centra a demanar el canvi cap a un règim molt més sostenible i sa.  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —