Parlament Europeu
Per ACN
Publicat el 15 de setembre 2022

El comitè d'energia del Parlament Europeu ha exigit aquest dimecres una implementació "plena" de les mesures energètiques proposades per la Comissió Europea per fer front als mesos d'hivern. "Donem la benvinguda a les propostes i instem al Consell que les adopti el més aviat possible", ha assenyalat el portaveu del comitè i membre del partit conservador EPP, Cristian Busoi. Durant el debat que s'ha celebrat a Estrasburg, els eurodiputats de la comissió han subratllat que ara "no és temps per discutir exempcions" i han instat els diferents estats membres a actuar sota el principi de "solidaritat".

"És crucial actuar amb sentit davant els esforços que estem a punt de fer", ha continuat Busoi. En aquest sentit, ha apuntat que el mercat elèctric europeu "ja no funciona correctament" perquè el president rus, Vladímir Putin, l'ha utilitzat com a arma contra la ciutadania europea. "Malgrat que no serà una tasca fàcil, aconseguirem alliberar-nos de la dependència dels combustibles russos", ha afegit.

Encara sobre la mateixa qüestió, l'eurodiputat conservador ha valorat positivament que la Comissió Europea hagi situat el topall de les tecnologies inframarginals en els 180 euros per MWh i no en els 200 euros, tal com s'havia plantejat inicialment. "Cal tenir en compte que la despesa en energia dels ciutadans dels estats de l'Europa de l'Est és més alta, i molts no poden fer front el nivell actual de preus", ha declarat.

Finalment, Busoi confia que la Comissió Europea impulsi noves propostes sobre el preu de les importacions d'energia, no només les que provenen de Rússia, sinó les d'altres proveïdors que estan obtenint "beneficis considerables".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —