El Dakar 2022 comptarà amb un equip íntegrament femení
Per Paula Bernabeu
Publicat el 18 de novembre 2021

El Dakar 2022 serà una cita més que especial per al món del motor i és que, aquest any, per primera vegada a la història d'aquesta competició, hi haurà un equip format íntegrament per dones, el  CMR Group Women Dakar Team. El projecte, que va ser presentat dimarts a la tarda a Barcelona, de la mà de Laura Vilagrà Pons, consellera de Presidència, compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport. Vilagrà va destacar en la presentació que el govern s'ha marcat com a prioritat potenciar l'esport femení. "Aquesta serà la legislatura de l'esport femení i elaborarem un pla estratègic que corregirà les desigualtats", va apuntar la consellera durant la presentació.

L'estructura està formada per sis dones i competirà a la categoria de cotxes. Ho farà amb un buggy Can-Am de 195 CV en la subcategoria de side by side. L'acte de presentació de l'equip del Dakar es va fer als jardins del Palau de Pedralbes i la consellera va felicitar les esportistes i les mecàniques perquè esdevindran uns "referents" i perquè ajudaran a donar més "visibilitat a les dones" en un dels "raids més durs del món".


Margot Llobera en la presentació del primer equip íntegrament femení que participarà al Dakar (Foto: Paco J. Muñoz)

També hi van assistir personalitats com la secretària general de l'esport, Anna Caula, o el president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Joan Ollé. "És una iniciativa pionera", explicava Ollé al Diari de Barcelona, i és que tot i que hi ha participació femenina al Dakar des de fa temps, mai cap equip no havia estat format exclusivament per dones. "M'agradaria no fer mai més una presentació com aquesta perquè voldria dir que estem convertint aquest fet excepcional en una cosa normal i hem de buscar aquesta normalitat", confessava Ollé.

A la presentació també hi va ser present la pilot principal, Mercè Martí Inglada, i la copilot, Margot Llobera. Per a la copilot andorrana, aquesta és la primera participació al Dakar: "és complir un objectiu que porto molts anys preparant", ha explicat al DdB. Un repte que agafa amb "molta il·lusió i moltes ganes". El Dakar no és una cursa fàcil i per aquest motiu ambdues pilots porten des de juny entrenant-se.

Llobera també ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte és "crear referents". "Que aquest fet es torni una normalitat seria una gran notícia", apuntava l'andorrana, de la mateixa manera que ho feia el president de la federació. Aquest fet pot obrir moltes portes, no només a la competició sinó "a la vida en general", subratllava la copilot. "És el moment de les dones de deixar de tenir por per causa de prejudicis", concloïa.  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —