Atrapada a la carretera
Per Roger Cassany , David Meseguer Mañá i Mar Grau
Publicat el 09 de gener 2021

Jèssica Tomàs és professora de matemàtiques i avui ha sortit al matí amb cotxe de Campredó, on resideix, per assistir a les proves d'oposició per a mestres i professors d'educació secundària a Lleida, unes proves que s'han anat ajornant des de fa mesos per causa de la pandèmia. Abans d'arribar a Móra d'Ebre s'ha trobat atrapada a la carretera per causa del temporal de neu. Empesa per la impotència ha enregistrat aquest vídeo, que ha publicat a Twitter i hores després, aclaparada per gairebé tres-centes mil visites, acabaria esborrant (al Setmanari l'Ebre encara es pot visionar).

El Diari de Barcelona ha pogut parlar amb ella, encara atrapada a la carretera i molt afectada, davant la impossibilitat d'arribar a Lleida, per raons més que evidents. Feia escassos minuts que havia pogut parlar telefònicament amb el seu tribunal a través d'un company. La resposta que ha rebut és desoladora: "M'han dit que he de ser a Lleida abans de les 12 si vull opositar, perquè no hi ha cap excepció prevista per als casos en què no s'hi hagi pogut arribar per raons meteorològiques, fins i tot m'han dit que era jo qui ho hauria d'haver previst i haver anat a dormir a Lleida el dia abans". Aquesta opció, però, en cas de considerar-se una opció real, tampoc no era possible per a la Jèssica, que té a càrrec una persona que necessita assistència en tot moment.

El cas de la Jèssica no és únic: ella mateixa explica que una companya seva que és mare ha optat a última hora per no desplaçar-se pel perill de circular a la carretera amb neu. "Resulta que si vols opositar t'has de jugar la vida, sense cap garantia de poder arribar-hi".

Ja fa dies que diversos docents i també sindicats d'educació demanaven al departament que, veient la previsió de neu, ajornés les oposicions o, com a mínim, donés una solució a totes aquelles persones que s'havien de desplaçar. De fet, CCOO va emetre un comunicat ahir en què, preveient la situació, demanava a qui es veiés afectat per causa del temporal d'enviar un correu electrònic a la seu de les prvoes, adreçat a la presidència del tribunal, per tal que es tingués en consideració i es valorés l’accés a la convocatòria extraordinària del 23 de gener. El departament, però, segons que explica la Jèssica, no ha donat cap més informació que no fos el manteniment de les oposicions a les localitzacions i horaris establerts, sense cap previsió derivada de les dificultats evidents de mobilitat.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —