Conversa masclista
Per Redacció
Publicat el 07 de març 2021

Als Premis Goya d'aquest any va haver-hi reivindicacions feministes com la de la cantant Rozalén, que va guanyar el Goya a millor cançó original, per Que no, que no, banda sonora del film La boda de Rosa d'Icíar Bollaín. La cantant va aprofitar l'ocasió per dir: "Les cases estan plenes de Rosas, de dones cuidadores. Ara ve una data important, però tots els dies són una data important. Encara que no ens deixin, des de la nostra finestra podem seguir reivindicant", en al·lusió a la prohibició de fer manifestacions a la comunitat de Madrid a causa de la pandèmia.

A més, la victòria de Las niñas va donar un missatge d'esperança a les dones directores i als petits projectes, però també a les dones en general perquè en aquesta pel·lícula es posa l'accent a les problemàtiques de les adolescents i les mares solteres als anys 90.

No obstant això, totes aquestes esperances es van veure eclipsades per la conversa entre dos homes, que es va colar en la retransmissió de la gala pel Facebook de la RTVE. Les veus que es poden escoltar fan comentaris obertament masclistes sobre les dones que anaven passant per la catifa vermella. La polèmica ha inundat les xarxes i han acusat aquests testimonis de ser denigrants i despectius cap a les dones. 

Entre els comentaris es poden escoltar frases com: "Aquesta és l'única guapa, les altres semblen esquelets", "Aquesta, puta, puta segur" o "La que no vulguis, per a mi".

La resposta de RTVE

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —