#STOPCENSURA
Per ACN
Publicat el 06 de juliol 2023

El món cultural ha denunciat “el retorn de la censura” que “atempta contra la llibertat d’expressió, un dret consolidat socialment i democràticament en la Constitució”. En aquest sentit, han exigit en un manifest la protecció dels seus drets fonamentals perquè “sense cultura no hi ha democràcia”. ADETCA ha manifestat que compartia el comunicat “davant la situació per la qual estan passant les arts escèniques i la música en què s’estan produint cancel·lacions d’espectacles i actuacions arreu de l’Estat, estrictament motivades per criteris polítics i partidistes”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha donat suport al comunicat del sector contra la censura i en defensa de la llibertat d’expressió: “M’uneixo a la crida del sector cultural per denunciar la censura que ja estan rebent algunes produccions culturals arran dels nous governs de PP i Vox en diversos territoris”, ha assenyalat. Garriga ha destacat que el Govern defensarà sempre la llibertat d’expressió i la diversitat cultural i lingüística”.

L’actor i creador escènic Xavier Bobés va lamentar aquest dimarts la cancel·lació de la funció d’’El mar: visió d’uns nens que no l'han vist mai’ a Briviesca, municipi de la província de Burgos (Castella i Lleó), quan faltaven tres setmanes per la data prevista i anunciada, el 15 de juliol. Bobés va explicar que els van comunicar la decisió després de l’arribada del nou equip de govern a l’Ajuntament, governat pel PP, primer per via telèfonica i després per correu i que els motius són “econòmics”. Bobés va indicar que “tot estava confirmat i conforme fins que es va produir el canvi d’administració”. 'El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai' reflexiona sobre la memòria i és una obra dedicada al mestre Antoni Benaiges, afusellat pels franquistes l’any 36.

La notícia arriba poc després que transcendís que Ann Perelló lamentés a les xarxes socials que li comuniquessin que ‘Nua (radiografia d’un trastorn)’ no es faria a Mallorca perquè “no és la línia d’espectacles que programaran” amb els “nous canvis de govern”, va dir. Perelló ha afegit que es pregunta quina és “la línia que programaran”, però sobretot si són conscients que el TCAs és el dolor que va associat a aquests trastorns i en general a la salut mental, que “no entén de partits ni de política”. Des de l’Ajuntament de Palma, governat pel PP, van comunicar que “no existia cap tipus de contracte formalitzat i que aquesta decisió obeeix exclusivament a una qüestió pressupostària”. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —