[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 20 de febrer 2021

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat aquest divendres el toc d'atenció de la Comissió Europea a Espanya per incomplir les seves obligacions de protegir el Delta del Llobregat i ha reclamat a la Generalitat i al Govern que protegeixin "més i millor" l'espai.

L'Executiu comunitari va obrir ahir un expedient a Espanya després de constatar que no ha adoptat mesures suficients per preservar aquest enclavament, que forma part de la xarxa Natura 2000, i va urgir a evitar que prossegueixi la deterioració causada per la construcció d'infraestructures com l'expansió de l'aeroport i el port de Barcelona.

En declaracions als periodistes, Mijoler ha remarcat que l'advertiment de la CE "reafirma" la posició del municipi i d'entitats ecologistes en contra de l'ampliació de la tercera pista de l'Aeroport del Prat plantejada per AENA i a favor de l'equilibri territorial i la protecció dels espais naturals.

"Aquest posicionament deixa clar que tenim raó quan diem que la Unió Europea no permetrà de cap manera una ampliació de la tercera pista de l'aeroport en detriment de zones naturals com la Ricarda o El Remolar-Filipines", ha insistit.

Sobre aquest tema, la Comissió va assenyalar: "Espanya ha de fer els passos necessaris per evitar qualsevol deterioració més del lloc Natura 2000 del Delta del Llobregat com a conseqüència de la implementació de grans projectes d'infraestructures, com l'ampliació de l'Aeroport Internacional de Barcelona i el Port marítim".

Espanya té dos mesos per respondre a aquest primer avís dins d'un procediment d'infracció que, en última instància, permet a la Comissió portar al país davant la justícia europea si segueix incomplint.

Per donar compliment al requeriment de la UE i evitar que acabi davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el consistori traslladarà tant al Govern com al Govern central una sèrie de demandes.

Entre elles, descartar qualsevol ampliació de la tercera pista de l'aeroport; tirar endavant des de la Generalitat el pla especial de protecció del delta; ampliar les zones naturals, sobretot pel riu i pel litoral; garantir una millora de la qualitat de les masses d'aigua i dotar de recursos suficients la gestió dels espais, a través del Consorci dels Espais Naturals del Delta.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —