Bombeta
Per Redacció
Publicat el 13 de setembre 2021

El preu de la llum segueix escalant sense fre i bat un nou màxim històric aquest dilluns, amb 154,16 euros de mitjana per MWh, segons les últimes dades publicades aquest diumenge per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). Aquesta xifra suposa un increment de més del 6,9% en només 24 hores i supera el fins ara rècord històric de 152,32 euros el MWh registrat aquest divendres. Durant la jornada, la franja més barata per utilitzar els electrodomèstics ha estat entre les cinc i les sis del matí, amb en 125 euros el MWh. A partir d'aquella hora, el preu de la llum es manté lleugerament estable i arriba al màxim de 170 euros per MWh entre les vuit i les nou del vespre.

El preu d'aquest dilluns és pràcticament un 14% més car respecte el mateix dia de la setmana passada (132,65 euros per MWh) i quadruplica la xifra registrada el mateix dia de 2020 (35,06 euros per MWh). Tot i això, l'any passat els preus es van reduir notablement per la caiguda de la demanda a conseqüència de la pandèmia.

Precisament ahir, al Diari de Barcelona ens preguntàvem, amb experts, quines estratègies tenim per abaratir el cost de la llum:

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —