Oci nocturn
Per ACN
Publicat el 10 de maig 2021

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que aquesta setmana el Procicat aprovarà el pla sectorial de reobertura de l'oci nocturn. Un cop hi doni el vistiplau, el document quedarà en pausa fins que l'estat espanyol aixequi el tancament sectorial decretat a l'agost amb l'aval de totes les comunitats autònomes. "És un pla que ja està madur", ha celebrat Ramentol, que ha lamentat que l'oci nocturn sigui l'únic sector que continua tancat per la Covid-19. D'altra banda, el secretari de Salut ha demanat considerar els joves com a "aliats" en la represa de l'activitat nocturna i "no estigmatitzar-los" després de les aglomeracions que hi ha hagut aquest cap de setmana als carrers. "La majoria compleixen les mesures", ha afirmat.

Ramentol ha assegurat que la Generalitat fa temps que treballa en la reobertura de l'oci nocturn i ha precisat que s'ha seguit el mateix patró que en altres sectors econòmics, "sempre fent prevaldre les màximes garanties de seguretat i vetllant perquè el moment escollit sigui l'adequat". En el procés de reobertura, ha afegit, un dels primers passos és l'aprovació del pla sectorial per part del Procicat, que la Generalitat preveu donar aquesta mateixa setmana. 

Un cop el document estigui aprovat, Ramentol ha fet una crida a la calma, ja que encara no se'n podrà fer efectiva la reobertura. Abans d'aixecar persianes, ha explicat, caldrà seguir avaluant l'evolució de la pandèmia a nivell sanitari, alhora que la Generalitat quedarà pendent de l'estat espanyol, ja que el govern central va aprovar a l'estiu un decret que impedeix l'activitat de l'oci nocturn a totes les comunitats autònomes.

Ramentol ha dit que el Govern confia que aquest veto s'aixecarà "quan arribi el primer millor moment possible". "Segur que no serà molt lluny", ha augurat, basant-se en el descens de la incidència de la pandèmia i en la cobertura que està assolint la campanya de vacunació. Aquests dos factors, afegits a l'arribada de la calor, han dut Ramentol ha assegurar que l'arrencada de la temporada d'estiu "durà unes condicions millors" per avaluar la reobertura de l'oci nocturn.

"A la que el camí ho permeti, obrirem", ha afirmat sense més precisió. Sí que ha recalcat, però, que el dia que es permeti la reactivació del sector serà "amb la seguretat per a tots que després no sigui necessari fer marxa enrere". Ramentol ha fet aquestes declaracions coincidint amb la presentació de l'assaig clínic amb què reobriran cinc pubs de Sitges la nit del 20 de maig.

Els joves, uns "aliats" per reprendre l'oci nocturn

D'altra banda, Ramentol ha replicat les queixes dels empresaris que assenyalen el tancament del sector com a causant de les festes al carrer durant el darrer cap de setmana. El secretari de Salut ha sortit en defensa de la gent jove, principal protagonista de les imatges que s'han viralitzat els darrers dies. Ha assegurat que "la majoria" estaven complint les mesures de seguretat sanitària i ha demanat no criminalitzar el jovent.

"Hem d'evitar caure en l'estigmatització. És un col·lectiu que fa molt temps que suporta les mesures amb molta cruesa", ha afirmat, tot assegurant que la seva col·laboració ha estat bàsica per al control de la pandèmia. "Els joves no només són uns aliats (per reprendre l'oci nocturn), sinó que són uns autèntics herois", ha reblat. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —