El veterà talibà Mohammad Hasan Akhund, cap del nou govern de l'Afganistan
Per Redacció
Publicat el 08 de setembre 2021

El veterà talibà Mohammad Hasan Akhund ha estat nomenat cap del nou govern de l'Afganistan, segons ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa el portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid. Hasan Akhund, sancionat per les Nacions Unides, estarà acompanyat al nou executiu per figures clau de la guerra contra la coalició liderada pels EUA dels últims 20 anys. En són exemples el cofundador dels talibans Abdul Ghani Baradar o el fill del líder suprem Mullah Omar, Mullah Yaqoob. Aquest últim ha estat nomenat ministre de Defensa. El cap de la xarxa guerrillera Haqqani, Sirajuddin Haqqani, serà el ministre de l'Interior.

Aquest últim,  Sirajuddin Haqqani, és una de les persones més buscades per l'FBI, que oferia una recompensa de cinc milions de dòlars a canvi d'informació per localitzar-lo. El departament de justícia nordamericà el relaciona amb un atac a Kabul que va matar a sis persones.

Dels 33 nomenaments anunciats, pel que ha de ser un executiu talibà més moderat que l'anterior, en destaca el fet que tots són homes de mitjana edat, oficials talibans, i que dos d'ells són expresoners de Guantanamo.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —