-
Per ACN
Publicat el 05 d’agost 2022

Els sindicats UGT i CCOO han arribat a un acord amb PortAventura World per millorar les condicions salarials dels treballadors. Els empleats havien convocat una vaga per aquest dissabte per reclamar un increment salarial arran de la pujada de l'IPC però amb el pacte han desprogramat l'aturada.

Tal com ha explicat Mariluz Guillamón, secretària general de la secció sindical de CCOO a PortAventura, és un acord "de mínims" que contempla un pagament per a tots els treballadors de 600 euros com a bonus social per compensar l'encariment del cost de la vida d'enguany i una pujada del 4% dels sous a partir de l'1 de gener de 2023 per ajustar l'augment de l'IPC.

La representant sindical ha detallat que durant la pandèmia van signar un conveni pel qual els sous quedaven congelats fins el 2023, per tal de mitigar les pèrdues de la companyia per haver hagut de tancar portes. "El que se'ns va escapar de les mans és la pujada de l'IPC i del cost de la vida que ha vingut ara", ha reconegut.

Guillamón s'ha mostrat "contenta" pel pacte al qual han arribat i ha valorat que el bonus social és un pagament lineal que farà l'empresa a tots els treballadors, independentment del tipus de contracte que tinguin. PortAventura World té uns 3.500 treballadors.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —