Pla mitjà del candidat de l'SPD, Olaf Scholz, aocmpanyat pels membres del partit la nit electoral
Per ACN
Publicat el 27 de setembre 2021

Els socialdemòcrates de l'SPD han guanyat les eleccions a Alemanya amb un 25,7% dels vots, segons els resultats preliminars publicats per l'oficina federal d'escrutini a primera hora de dilluns. La victòria de l'SPD, per la mínima, arriba coincidint amb els pitjors resultats dels cristianodemòcrates de la CDU, que tenen per ara un 24,1% dels sufragis. Amb poc més d'un punt i mig de diferència entre els dos grans partits alemanys, la clau de la governabilitat és dels Verds (14,8%) i els Liberals (11,5%). Els ecologistes s'acosten a l'SPD, però els Liberals diuen que primer cal negociacions entre ells dos.

D'altra banda, les eleccions de diumenge han suposat una caiguda per la ultradreta de l'AfD, que obté un 10,3% dels vots. Die Lienke, l'esquerra, rep un 4,9% dels sufragis, al llindar per entrar al Bundestag, però rep compensació pel sistema electoral proporcional i serà a la cambra.

El nombre d'escons del Bundestag –que varia segons els comicis per garantir la proporcionalitat- creixerà de nou fins als 735 seients. D'acord amb els resultats preliminars, l'SPD en tindrà 206, la CDU 196, els Verds 118, l'FDP 92, l'AfD 83, l'esquerra 39 i un pel partit de la minoria danesa SSW.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —