Burj Khalifa a Abu Dabi
Per EFE
Publicat el 04 de maig 2021

El vicepresident i primer ministre dels Emirats Àrabs Units (EAU), Mohamed bin Rashid al Maktum, va anunciar dissabte la construcció d'una nova ciutat a l'estil Silicon Valley de l'alimentació que acollirà nombroses empreses emergents dedicades a la innovació i producció en la indústria agroalimentària.

"Food Tech Valley serà una nova ciutat moderna i vibrant que servirà com un destí global per a les empreses emergents i els experts de la indústria de l'alimentació. Albergarà instal·lacions d'R+D, un centre d'innovació, un centre logístic intel·ligent d'aliments i àrees per a l'agricultura vertical", va afirmar l'oficial emiratià al seu compte de Twitter.

"Food Tech Valley" és part d'una sèrie de projectes del país amb la finalitat de mantenir els sistemes d'aliments, aigua i agricultura d'EAU d'acord amb l'Estratègia Nacional de Seguretat Alimentària.

"També serà una zona econòmica, la qual cosa és particularment significativa considerant que es preveu que la grandària del mercat 'AgTech' creixi de 13,5 mil milions de dòlars a 22 mil milions de dòlars en els pròxims quatre anys", va afirmar la ministra d'Estat de Seguretat Alimentària i Hídrica emiratí, Mariam Almheiri, a l'agència estatal de notícies WAM.

"El projecte és part dels nostres esforços per a aconseguir els nostres objectius estratègics nacionals respecte a la seguretat alimentària, ja que constitueix una incubadora per a granges avançades, incloses les granges interiors i verticals, amb més del 60 % de l'espai del projecte assignat a aquestes activitats", va reblar.

El projecte està impulsat per un model d'economia circular amb expectatives que es produeixin més de 300 varietats de cultius mentre s'utilitzen tècniques agrícoles modernes, segons WAM.

Els Emirats Àrabs Units van aprovar l'Estratègia Nacional de Seguretat Alimentària l'any 2018. Aquesta té com a objectiu convertir al país en el millor del món en l'Índex Global de Seguretat Alimentària per a 2051 i entre els 10 principals països per a 2021.

La ubicació d'EAU en terres àrides ha posat la seguretat alimentària i de l'aigua com una de les prioritats de l'agenda del govern, incloent-hi moltes iniciatives recentment signades amb Israel, país amb qui va reprendre les relacions diplomàtiques l'any passat.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —