Austràlia
Per EFE
Publicat el 07 de novembre 2023

Les emissions per incendis forestals a Austràlia estan en màxims des de 2012, segons el Servei de Vigilància de l'Atmosfera de Copernicus (CAMS), que en el seu rastreig d'incendis estacionals en els tròpics de l'hemisferi sud ha observat, no obstant això, emissions per sota de la mitjana en molta àrees.

A Austràlia, el nombre i la intensitat d'incendis van començar a augmentar significativament durant la primera quinzena de setembre, registrant-se els nivells més alts de la temporada a l'octubre, amb molts focs en la zona occidental, territori nord, Queensland i Nova Gal·les del Sud.

Les emissions totals de carboni estimades procedents dels incendis d'Austràlia entre l'1 d'agost i el 31 d'octubre són les més altes des de 2012, amb unes 110 megatoneladas, segons CAMS, que ha advertit que es manté una important activitat d'incendis forestals.

Per contra, a l'Amazònia i les parts centrals d'Amèrica del Sud, malgrat les condicions de sequera generalitzada, les emissions d'incendis han estat inferiors a la mitjana entre agost i octubre en el seu conjunt, degut, principalment, a un menor activitat al Brasil.

No obstant això, s'han produït importants incendis forestals en parts del nord de l'Argentina, Paraguai i Bolívia, país en el qual els focs van provocar emissions de 15 megatoneladas a l'octubre, les més altes per a un mes d'octubre de les últimes dues dècades.

A Indonèsia, les emissions d'incendis també han estat inferiors a la mitjana entre agost i octubre, i tot i tenint en compte El Niño i la fase positiva del Dipol de l'Oceà Índic (IOD), van provocar un augment de les emissions d'incendis en el continent marítim en comparació amb els últims tres anys.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —