Francesc Torres Torres i Daniel Crespo Artiaga, els dos candidats a rector de la UPC
Per EFE
Publicat el 14 de maig 2021

La votació electrònica per elegir el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els catedràtics Francesc Torres, que intenta revalidar el càrrec, i Daniel Crespo, comença avui i finalitzarà el proper 19 de maig.

El mateix dia 19 es realitzarà la proclamació provisional i el 25 de maig es publicaran els resultats definitius, ha indicat la UPC.

El candidat que aconsegueixi més de la meitat dels vots en la primera volta serà proclamat guanyador, i, en cas contrari, s'haurà de recórrer a una segona tanda de votacions.

Llavors, la campanya electoral tindria lloc entre el 28 de maig i l'1 de juny, mentre que les votacions es desenvoluparien entre les 10:00 hores del 3 de juny i les 09:59 hores del 8 de juny i el dia 11 es faria la publicació definitiva dels resultats.

El cens electoral inclou tota la comunitat universitària de la UPC, encara que el vot és ponderat, per la qual cosa cada sufragi té un pes diferent en funció del sector al qual pertany l'elector —professor doctor, personal docent i investigador, estudiant o personal d'administració i serveis—.

Així, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent a la UPC pondera 0,51; el del personal docent i investigador, 0,14; el dels estudiants de grau i màster universitari, 0,24 i el del personal d'administració i serveis, 0,11.

La necessitat de millorar el finançament de la universitat per afrontar el futur i seguir revertint a la societat catalana el talent transformador de la UPC és el punt en comú entre tots dos candidats.

El catedràtic de Física Daniel Crespo pretén renovar la UPC "traient-la de l'estat letàrgic en el qual porta sumida els últims 12 anys", des de les retallades de l'any 2010, que "van conduir a una deterioració dels equipaments" que "s'ha prolongat fins a avui", perquè "no hem sabut convèncer per tenir el finançament necessari amb el qual fer front als reptes que la societat reclama", segons va proclamar en la presentació de la seva candidatura.

Per la seva banda, Francesc Torres, que fa 4 anys que és al capdavant de la UPC, va presentar un projecte integrador per a tota la comunitat universitària, articulat en diversos eixos que són seguir potenciant la recerca, la innovació i la transferència del coneixement com a elements "diferenciadors" respecte a d'altres universitats; l'atenció als estudiants amb polítiques que reverteixin en una millora de la seva formació i de l'ocupació, i posar en valor la presencialitat en un context en el qual la classe magistral "anirà decaient".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —