El megacoet Starship de SpaceX s'ha enlairat aquest dissabte des d'una base de proves a Boca Chica, Texas.
El megacoet Starship de SpaceX s'ha enlairat aquest dissabte des d'una base de proves a Boca Chica, Texas.
El megacoet Starship de SpaceX s'ha enlairat aquest dissabte des d'una base de proves a Boca Chica, Texas.
Per EFE
Publicat el 18 de novembre 2023

SpaceX ha dut a terme aquest dissabte des de Texas la segona prova amb l'Starship -la nau espacial més gran i poderosa del món- amb un exitós enlairament i separació del propulsor i la càpsula, cosa que no es va aconseguir en el primer intent el passat mes d'abril. Tot i això, la missió ha acabat de nou en una explosió minuts més tard.

Estava previst que el monumental coet, dissenyat per assolir la Lluna i Mart en el futur, fes una volta gairebé completa a la Terra, en el termini d'una hora i mitja, abans de caure al Pacífic, a prop de Hawaii.

SpaceX havia anticipat que el repte d'avui era la separació de les dues etapes i va aclarir que una eventual nova fallada en el llançament només contribuiria a reunir més informació per fer nous ajustaments. Així que la missió d'avui, tenint en compte aquests precedents, ha estat un èxit. 


El megacoet Starship de SpaceX deixa una estela després d'enlairar-se. Adam Davis, EFE.

Explosió sobre el Golf de Mèxic

Tot i l'èxit en la separació de les dues etapes, el coet ha acabat explotant sobre el Golf de Mèxic, quan es trobava a uns 145 quilòmetres de la Terra i a una velocitat superior als 24.000 km/h. L'Starship, amb una alçada de 121 metres, esperava assolir velocitats properes a les orbitals en aquesta prova, per així aprofitar completament el seu potencial.

En la foto anterior s'hi poden veure els 33 motors Raptor funcionant en perfectes condicions. En la primera prova del passat mes d'abril, alguns dels motors no van funcionar, i va ser un dels principals problemes que va acabar derivant en l'autodestrucció de la nau. 

L'objectiu de la missió d'avui era assolir una espècie de paràbola al voltant de la Terra. Segons SpaceX, Starship serà un sistema de transport reutilitzable dissenyat per transportar tripulació i càrrega a l'òrbita de la Terra, la Lluna, Mart i més enllà. Entre els clients de Starship hi ha la NASA, que ha recorregut a SpaceX per al contracte de Serveis d'Aterratge Humà (HLS) per a Artemis 3, una missió que portarà astronautes a la Lluna per primera vegada des de la dècada del 1970.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —