Manifestació 15-M
Per ACN
Publicat el 21 de novembre 2023

Els joves de l'Estat espanyol són els que estan més angoixats per la situació econòmica global i personal. Així es desprèn de l'informe Youth Talks en què ha participat EADA Business School i que ha enquestat 45.000 joves d'entre 19 i 29 anys de 212 països. D'acord amb l'estudi, el 23% dels preguntats de l'Estat admet estar amoïnat pels diners, per no poder tenir una casa o per ser incapaç de mantenir el nivell de vida desitjat.

Aquest percentatge se situa en el 15% a la resta de països d'Europa Occidental que han pres part en el treball. El desenvolupament professional i les dificultats per trobar feina són d'altres qüestions que també angoixen el jovent espanyol, el qual és mostra menys conscienciat amb el canvi climàtic que la resta.

Ramon Noguera, director d’EADA Business School, ha assenyalat que la comparativa mostra que la joventut espanyola està més amoïnada per qüestions d’àmbit més proper, com l’economia del país o l’impacte que aquest fet pot tenir en les seves carreres professionals, que no pas en temes d'abast global com el canvi climàtic o la geopolítica mundial.

En aquest sentit, l'estudi mostra que la principal aspiració dels joves enquestats, el 29%, és aconseguir la felicitat personal. A la resta d'Europa Occidental aquesta xifra és del 33%. El segon objectiu és l'estabilitat a la vida (22%), a diferència dels altres joves europeus i de la resta del món (6%). Els espanyols estan amoïnats per tenir tranquil·litat, estabilitat econòmica, una llar pròpia. 

Només el 35% veu el canvi climàtic com un repte global

Tot i que la pau és un desig compartit per la joventut mundial, sense distincions, la protecció mediambiental només és una prioritat per al 19% dels joves de l'Estat. Aquest percentatge és de gairebé el doble en el cas dels enquestats de la resta d'Europa, un 44%. 

Així, mentre que el canvi climàtic preocupa al 63% dels joves europeus, només el 35% considera aquesta qüestió prioritària. En aquest mateix sentit, la crisi climàtica és el repte més gran que cal abordar per al 69% dels joves europeus, una xifra que baixa fins al 39% quan responen els espanyols.

Pel que fa al consum, els resultats assenyalen que els joves espanyols estan disposats a renunciar a alguns béns materials (20%), o a un estil de vida còmode i activitats de lleure (22%). Aquesta xifra és molt més gran al global d'Europa Occidental, on s'eleva fins al 44%.

Per altra banda, els joves espanyols són els menys disposats a renunciar al benestar (26%), entenent aquest concepte com la felicitat, els drets bàsics i la sanitat, o a perdre la família, amics i éssers estimats (22%). La resta d’europeus es mostren més reticents a renunciar al consum material (30%) i a un estil de vida confortable (31%).

Així mateix, a Espanya només l'11% dels participants estaria disposat a renunciar als béns materials com les comoditats de la llar, i només el 8% renunciaria a les activitats com viatjar, les aficions i els esports.

Preguntats pels valors, un 39% dels joves de l'Estat creuen que cal aprendre sobre el respecte. Causes socials com els drets humans i la igualtat (15%) també es consideren prioritàries per a l'educació a Espanya, molt més que a la resta d'Europa (8%). Tot i això, només el 12% inclou la protecció pel medi ambient com un aspecte sobre el qual cal conscienciar. Això és menys de la meitat que a la resta de països europeus enquestats i on aquesta dada és del 32%.  

A més, els joves espanyols creuen que allò que més cal aprendre a la vida són valors i virtuts personals com el respecte, la solidaritat i l'empatia (52%). Aquesta consideració és similar a la resta de països d'Europa Occidental, tot i que el percentatge s'incrementa fins al 63%.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —