-
Per Redacció
Publicat el 22 de novembre 2022

El Ministeri d'Igualtat, liderat per Irene Montero, ha publicat una nova campanya contra el masclisme en què fa referència a l'streamer Elxokas, al presentador Pablo Motos, als alumnes del Col·legi Major Elías Ahúja i a un futbolista, possiblement Rubén Castro.

S'utilitzen casos reals de masclisme d'aquests personatges, interpretats per actors i sense utilitzar el seu nom, per denunciar la ceguesa dels observadors. En un sol dia la campanya ha acumulat més de 12.000 retweets.

En el cas d'elxokas, fa referència a unes declaracions que va fer en un streaming en què explicava amb total naturalitat, i com a diversió, que un amic aprofitava que les noies anessin begudes per intentar lligar amb elles. Ell, en canvi, només bevia sucs per no veure disminuïdes les seves capacitats.

Pel que fa a Pablo Motos, que ja ha rebut moltes acusacions de masclista, la campanya referencia una entrevista que va realitzar a Elsa Pataky a El Hormiguero, en què li pregunta per la roba interior que utilitza per dormir. L'actriu havia fet una campanya publicitària per Women's Secret i l'entrevistador li va preguntar durant uns quants minuts sobre l'opinió quant a la roba interior femenina, principalment, i masculina, al final.

 

Una de les altres referències de la campanya d'Igualtat és la de Rubén Castro, un dels casos de masclisme més mediàtics que s'han viscut els darrers anys. Condemnat per agredir la seva parella, l'afició del Betis, equip on jugava llavors el davanter, l'eximia de responsabilitat i l'atribuïa a la víctima, amb insults masclistes.

Finalment, la campanya fa referència a un dels darrers episodis de masclisme que més s'ha mediatitzat: el del Col·legi Major Elías Ahúja, a Madrid. Els residents d'aquest col·legi major cada any apugen les persianes de la residència per proferir comentaris masclistes a les residents del Col·legi Major Santa Mònica. Amb una imatge de les persianes baixant, ha decidit el Ministeri d'Igualtat transmetre el missatge que això s'ha d'acabar: "Si no faràs res per parar-ho, llavors qui?", planteja la campanya a les xarxes socials.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —