Bonsai
Per Marina Segura Vidal i Bernat Gonzàlez
Publicat el 16 de gener 2023

La Kings League, la lliga d’Ibai i Gerard Piqué, està revolucionant el món de l’streaming i del futbol. En la seva primera setmana va assolir un volum d’audiència superior a la majoria de partits de la 15a jornada de la lliga espanyola. Per entendre aquest fenomen el Diari de Barcelona ha parlat amb el jugador de Los Troncos FC, Raul Martínez; “Bonsai”.


Com arribes a la Kings League?
Vaig acabar l’etapa de juvenil a l’Europa, però fa un parell d’anys em vaig mudar a Barcelona per estudiar i no tenia equip. Justament es va obrir el procés d’inscripció de la Kings League i m’hi vaig apuntar. Vaig pensar que si sonava la flauta podria estar molt bé.

Quines diferències hi ha entre el futbol 11 i la Kings League?
Està clar que tots dos es juguen amb una pilota, però no tenen res a veure. El més innovador són les cartes de què disposen els entrenadors abans de començar el partit i que són molt determinants, ja que et poden ajudar a guanyar un partit amb l’oportunitat de xutar un penal a favor, per exemple. Aquest ha sigut un punt molt criticat, però jo crec és atractiu i diferencial.

Pot la Kings League posar en perill LaLiga?
No es pot competir amb LaLiga perquè són dues coses diferents. Jo penso que la Kings League pot arribar a ser la lliga número 1 de futbol 7. Alguns ho accepten i a altres els costa més, però té potencial per créixer. És atractiu i a la gent li enganxa. A més, tot el que envolta la Kings League té la capacitat per fer-la créixer molt. Estic segur que cada vegada hi haurà més entrenadors, fins a 18, però també més patrocinadors.

Continues jugant a l’equip amb què estaves?
Ho vaig intentar, però el FC Martinenc, l’equip en què estava, no m’ho va permetre. Em decanto per la Kings perquè és nova i atractiva, també perquè tenia ganes de jugar a futbol d’una manera diferent. A banda, em va convèncer tot el que envolta la Kings League, com poder compartir camp amb jugadors que han jugat un Mundial. També és una experiència tenir 800.000 espectadors veient-te jugar.

Has notat un augment d’activitat a les teves xarxes socials?
Sí que ho he notat, i és una experiència molt maca. Estic molt content amb la comunitat de Perxita, que en tot moment ens ha donat suport. He vist usuaris de Twitter que em segueixen a mi com a jugador i n’estic molt agraït.

Alguna anècdota dels primers dies?
El dia del draft em vaig adonar que estava amb persones a les quals jo havia seguit des de feia anys. Ara són els meus rivals. És una experiència que m’emociona, però sobretot em motiva a continuar competint al màxim. Crec que tenim un equipàs i que podem guanyar la lliga. Tot i que la Kings League pot semblar lúdica, ara s’ha vist que l’objectiu de tots és guanyar, i, aquesta competitivitat és el que ha enganxat l’audiència.


La Kings League s’apropa al milió d’espectadors en directe

La lliga de streamers ha superat totes les expectatives d’audiència amb una mitjana de 386.847 espectadors durant la segona jornada i un pic de 601.338, situant-se al top20 de streams més vistos de la història de Twitch.

Durant el primer cap de setmana, la lliga presidida per Ibai i Piqué va superar en audiència a tots els partits de la 15a jornada de la lliga espanyola. Només el Barça i el Madrid es van mantenir amb uns números més elevats. El minut més vist entre els directes de Twitch, YouTube i TikTok va acumular prop d’un milió d’espectadors.


 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —