-
Publicat el 20 de novembre 2023

Esquerra Republicana ha criticat la reelecció de Fernando Grande-Marlaska com a ministre d'Interior. Malgrat que inicialment la seva vicepresidenta general de Feminismes i LGTBI i portaveu, Raquel Sans, ha remarcat que "el que es important no són els noms dels ministres, sinó el compliment dels acords", finalment ha acabat assenyalant que "en un ministeri tan rellevant i sensible com el d'Interior, ens agradaria algun altre nom més compromès amb els drets humans".

En ser preguntada per l'amnistia, Sans ha dit que és un tema que tractaran des de la "màxima discreció". Amb el pretext d'aconseguir la "màxima seguretat jurídica", la republicana ha denegat donar cap detall sobre l'avanç de la llei i l'acceptació d'aquesta per part del partit.

No obstant això, sí que ha destacat que ERC obre la possibilitat a poder presentar-hi diverses esmenes, encara que de moment no n'hi hagi cap de prevista. En aquest sentit, Junts ja ha avançat que no en presentaran cap.

El PSC perd presència

La legislatura passada, el PSC va obtenir dos ministeris i la presidència del Congrés. Aquest cop, tot i haver millorat resultats electorals, la seva presència es redueix a un sol ministeri escollit directament per Sánchez: Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona, com a ministre d'Indústria. Una reducció que Sans ha qualificat "irrellevant", argumentant que "la defensa dels interessos de Catalunya ha sigut pactada entre esquerra i el PSOE".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —