Raquel Sans
Per ACN
Publicat el 25 de setembre 2023

ERC dona l'amnistia per descomptada i ha demanat al PSOE que abordi el conflicte i entri en la fase resolutiva amb la negociació del referèndum. La portaveu dels republicans, Raquel Sans, ha explicat que entre els partits "corren documents" i que es comença a entrar ja en la "fase més tècnica de l'amnistia".

D'altra banda, també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "faci el favor d'espavilar" si vol ser investit i ha advertit que els republicans no acceptaran "propostes d'última hora". Després que Jaume Asens hagi avisat que posar ara l'autodeterminació sobre la taula "dificulta" un acord, Sans ha replicat que "si vol descafeïnar les negociacions, és la seva responsabilitat".

La portaveu d'ERC ha advertit a Sánchez que "mentre se'n riu i menysté Alberto Núñez Feijóo (PP)", ell tampoc té els vots assegurats. "Haurà de treballar si vol ser investit", ha argumentat Sans, que ha insistit que el PSOE "sap molt bé les condicions d'ERC: amnistia, autodeterminació i benestar de la ciutadania".

En aquesta línia, Sans ha reclamat començar a emprendre "el rumb cap al referèndum" perquè "l'amnistia està per descomptada". "Portem molt de temps treballant en aquest sentit i en l'acord de la Mesa del Congrés ja es va signar acabar amb la desjudicialització", ha afegit.

Els republicans mantenen que l'amnistia ja formava part de l'acord per la Mesa del Congrés i que ara ha d'arribar "la negociació de veritat". Ha explicat que per l'amnistia, donada per superada la negociació política, comencen a córrer documents i que es comença a entrar "en la fase més tècnica". La portaveu també ha explicat que la coordinació entre forces independentistes és "necessària": "Si tots reclamem el mateix no té cap sentit que tothom vagi per lliure".

L'amnistia també estarà present al debat de política general d'aquesta setmana al Parlament, tot i que els republicans no concreten com. Estan en converses amb altres grups per si s'acaba tirant endavant una proposta de resolució conjunta.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —