El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en roda de premsa a la cimera de l'OTAN
El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en roda de premsa a la cimera de l'OTAN
El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en roda de premsa a la cimera de l'OTAN
Per EFE
Publicat el 28 de maig 2023

L'actual cap d'Estat, l'islamista Recep Tayyip Erdogan, lidera l'escrutini en la segona volta de les presidencials d'aquest diumenge a Turquia, segons els primers resultats del recompte de vots. Segons l'agència de notícies oficialista Anadolu, després de l'obertura del 90% de les urnes Erdogan obtenia el 52,7% dels sufragis enfront del 47,3% del seu rival, el socialdemòcrata Kemal Kiliçdaroglu.

Les xifres publicades amb anterioritat per la mateixa font donaven un avantatge menor a Erdogan, la qual cosa semblava marcar una tendència cap a un resultat més renyit entre tots dos candidats. Aquesta tendència s'ha vist reforçada pels resultats que ofereix l'agència privada ANKA, que també situa a Erdogan al capdavant, però amb només 0,12 punts de diferència -amb un 50,6% enfront del 49,4% de Kiliçdaroglu-, després d'haver informat en un primer moment que el líder socialista portava un lleuger avantatge. A més, el recompte del vot a l'estranger, que va avançant en paral·lel, sempre afavoreix a Erdogan, per la qual cosa la victòria de l'actual cap d'Estat podria estar assegurada.

El passat 14 de maig cap dels candidats va aconseguir la majoria necessària per a accedir a la prefectura de l'Estat en la primera ronda de les presidencials que es va celebrar a la vegada que les legislatives.

Aquell dia Erdogan va guanyar fregant la majoria absoluta en obtenir el 49,5% dels vots, enfront del 44,9% de Kiliçdaroglu, amb una participació en les urnes del 89% en el territori turc i del 86% si entren en el càlcul també els més de tres milions de ciutadans residents a l'estranger.

Les urnes han estat obertes aquest diumenge nou hores, entre les 08.00 i les 17.00 hora local (05.00 i 14.00 GMT) perquè 61 milions de persones poguessin dipositar la seva papereta.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —